Nijhuis kwaad: ''Je mag blij zijn dat de deuren er nog inzitten''

Bas Nijhuis heeft na de wedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo uitgebreid uitleg gegeven over de situatie in de eerste helft, waar hij uiteindelijk een doelpunt van Feyenoord afkeurde. De scheidsrechter is niet te spreken over het ingrijpen van de VAR en baalt er enorm van dat hij is meegegaan met de beslissing. Nijhuis was dan ook woedend tijdens de rust en heeft achteraf spijt van zijn beslissing.

''Het was wel een stevig duel'', begint Nijhuis in gesprek met ESPN. ''Mijn assistent zat er naar te kijken en die vertelde precies hetzelfde: laat gaan. We laten het duel gaan en er komt daarna een doelpunt uit. Daarna duurt het heel lang voordat de VAR op de lijn komt en die zegt dat ik moet gaan kijken, 'want wij vinden het een overtreding'. Dan kom ik bij de zijlijn en dan denk ik: kom op zeg, een scheids moet niet voor dit soort dingen naar de zijkant worden gehaald.''

Na het bekijken van de beelden begon Nijhuis te twijfelen. ''Je ziet de overtreding in een loop. Op een gegeven moment ga je steeds meer denken dat het meer een overtreding is dan niet. Daarin ben ik meegegaan met de VAR. Ik baal er nog steeds van, maar ik baal meer van de ingreep van de VAR. Dit zijn situaties waar een scheidsrechter voor kan fluiten of hij fluit er niet voor. Dat is iets waar we naar moeten kijken. Door dit soort beslissingen breng je de scheidsrechter in een wedstrijd ook in een bepaalde moeilijkheid.''

''Ik baal er heel erg van. Op het veld ben ik meegaan in de loop. Ik kwam in de rust in de kleedkamer en ze mogen blij zijn dat de deuren er nog inzitten. Ik was echt kwaad. Ik had er niet in mee moeten gaan. Dat reken ik mezelf aan. Nu wint Feyenoord en heeft niemand het erover, maar als het hier 1-1 blijft, dan heb je wel een bepalende fout.''