Maximaal 67% bezetting in De Kuip tot september

Maximaal 67% bezetting in De Kuip tot september

De hoop dat de stadions in het nieuwe seizoen gelijk weer volledig gevuld zouden mogen zijn is door het kabinet de grond ingeboord: ten hoogste 67% van het stadion mag tot september gevuld worden. De KNVB reageer teleurgesteld op het besluit. "Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor iedereen in het voetbal. Wij doen er alles aan in onze macht om risico’s tot een minimum te beperken"

De problemen zouden niet in de stadions liggen, maar eerder in de (nacht)horeca. "Onze strikte protocollen en het Testen voor Toegang in het voetbal zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van ons publiek te waarborgen. Deze beperkende maatregel is dan ook puur voor de bühne. We gaan immers al door de 1,5 meter heen bij een 2/3e bezettingsgraad", aldus de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

"In september heeft iedereen de mogelijkheid gehad om zijn tweede vaccinatieprik te krijgen. De besmettingen nemen snel af en de ziekenhuisopnames stabiliseren. Het ligt in de lijn der verwachting dat we dan weer kunnen opschalen naar honderd procent publiek in de stadions. Dit zullen we ook kenbaar maken richting het kabinet in gesprekken die wij de komende weken voeren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties