Matig Feyenoord helpt Ajax in het zadel en verliest Klassieker

Feyenoord heeft vanmiddag De Klassieker in eigen huis met 0-2 verloren. In een matige wedstrijd deed de ploeg van Arne Slot zichzelf te kort en ging het onderuit.

De eerste helft werd overspoeld met kaarten. Hoewel het geen harde wedstrijd was stond de teller in de rust al op vijf gele prenten. Beide ploegen creëerden weinig kansen in het eerste bedrijf en de ruststand leek dan ook 0-0 te worden. In de 44e minuut stond Jens Toornstra, met een slechte pass, echter aan de basis van de 0-1. De aanvoerder van Feyenoord schoof de bal zo in de voeten van een tegenstander die met een lange bal Dusan Tadic kon bereiken. De Serviër gaf een strakke voorzet die Marcos Senesi in zijn eigen doel liep.

Reiss Nelson, die meteen na rust inviel voor Luis Sinisterra, zorgde met zijn flair en drive voor de nodige dreiging aan de kant van Feyenoord. De Engelsman was meteen dicht bij de gelijkmaker, maar de aanvaller schoot over. In het begin van het tweede bedrijf gingen de aanvallen vooral over de linkerflank, waardoor Feyenoord wat meer kansen creëerde. De Rotterdammers leken recht te hebben op een penalty na een handsbal van Perr Schuurs, maar Dennis Higler en zijn VAR zagen daar niets in. Halverwege de tweede helft werd Cyriel Dessers nog gebracht, maar de pinchhitter kon geen potten meer breken. In de tachtigste minuut haalde Nelson Devyne Rensch dom onderuit in het strafschopgebied waarna Tadic vanaf de stip de eindstand op het bord zette.

43' | 0-1 | Senesi (E.D.)
80' | 0-2 | Tadic

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Toornstra, Linssen, Sinisterra
Ajax: Pasveer; Timber, Schuurs, Alvarez, Blind; Martinez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Wissels
Feyenoord: Marciano, Jansen, Benita, Hendriks, Diemers, Milambo, Teixeira, Jahanbakhsh, Nelson, Dessers, Bannis.
Ajax: Gorter, Onana, Klaassen, Neres, Danilo, Rensch, Taylor, Jensen, Daramy, Tagliafico, Regeer.