MATCHDAY! Stadsderby in een uitverkochte Kuip

MATCHDAY! Stadsderby in een uitverkochte Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord ontvangt vanavond stadsgenoot Sparta in De Kuip. Het is de ideale wedstrijd voor Arne Slot en zijn team om zich te revancheren op het duel tegen Lazio (4-2) van afgelopen donderdag, dat op pijnlijke wijze verloren ging. De wedstrijd, die volledig is uitverkocht, begint vanavond om 20:00 uur.

Feyenoord

De stadionclub is goed begonnen aan de competitie, met dertien punten uit de eerste vijf wedstrijden. Er werd gewonnen van Vitesse (2-5), RKC Waalwijk (0-1), FC Emmen (4-0) en Go Ahead Eagles (3-4), terwijl er tussendoor ook met 0-0 werd gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers zijn daardoor terug te vinden op de tweede plek, op vijf punten achterstand van koploper Ajax. Feyenoord heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.

Het verloren duel tegen Lazio van afgelopen donderdag was pijnlijk, vooral de manier waarop. Feyenoord stond na een half uur al op 3-0 achterstand en gaf de goals kinderlijk eenvoudig weg. Een kwartier na rust werd de score uitgebreid tot 4-0. De Rotterdammers kwamen beter uit de kleedkamer, wisten terug te komen tot 4-2 en speelden een prima tweede helft, maar gingen wel onderuit in Rome. Slot was allesbehalve tevreden over de wedstrijd, maar haalt wel vertrouwen uit de tweede helft.

''De eerste helft was heel anders dan ik me van tevoren had voorgesteld. Maar ja, dat krijg je als je op een niveau gaat spelen waar je de afgelopen weken nog niet op getest bent. Dan moet het allemaal een tempo hoger, zowel in vrijlopen en drukzetten. Maar vooral in het terug sprinten en de ruimtes dichtmaken. Daar kwamen we ruimschoots te kort in in de eerste helft. Als je zó wordt weggespeeld, is het vaak ook lastig om goed aan de bal te zijn. Des te belangrijker vond ik onze reactie na rust. Het gaat er dan om hoe je reageert als je in de eerste helft zo'n oorwassing hebt gehad. Ik heb wel een goede reactie gezien in de tweede helft’’, aldus de oefenmeester.

Mats Wieffer maakte zijn officiële debuut voor Feyenoord in Rome en lijkt vanavond in de basis te starten. Hij is de vervanger van Sebastian Szymański, die geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Lazio. Quilindschy Hartman wordt vervangen door Fredrik Bjørkan, terwijl Alireza Jahanbakhsh rechtsbuiten staat in plaats van Patrik Wålemark. De Zweed moet nog wennen aan het spelen van meerdere wedstrijden per week. Lutsharel Geertruida ontbreekt de komende weken wegens de ziekte van Pfeiffer. Ezequiel Bullaude is inmiddels speelgerechtigd en kan zijn debuut gaan maken voor Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Bjørkan; Wieffer, Kökcü, Timber; Jahanbakhsh, Danilo, Dilrosun

Sparta

De ploeg van trainer Maurice Steijn is prima begonnen aan het seizoen. De laatste twee wedstrijden werden allebei gewonnen van Go Ahead Eagles (0-1) en FC Volendam (4-0), terwijl de openingswedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen werd gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen (0-0). Dat de duels tegen AZ (2-3) en Ajax (0-1) verloren gingen, was geen schande voor het team van Steijn. Sparta is momenteel terug te vinden op de achtste plek.

De Spangenaren reizen met veel vertrouwen af naar Zuid, zo zegt Steijn. ''Als we naar onszelf kijken dan hebben we een zware maar goede competitiestart gehad. We gaan er met zelfvertrouwen heen, maar je weet dat je een Feyenoord treft dat het in de competitie uitstekend doet. Ze hebben een goede ploeg en een goede trainer.'' Tim Coremans is er vanwege een schouderblessure niet bij. Sparta beschikt verder over een fitte selectie. Oud-Feyenoorder Jonathan de Guzmán keert vanavond terug in De Kuip.

Vermoedelijke opstelling Sparta

Olij; Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Verschueren, De Guzmán, Kitolano; Namli, Lauritsen, Van Crooij

Historie

2021 – 2022 Feyenoord – Sparta 4-0 (2-0)
2020 – 2021 Feyenoord – Sparta 1-1 (1-0)
2019 – 2020 Feyenoord – Sparta 2-2 (0-0)
2017 – 2018 Feyenoord – Sparta 3-1 (1-1)
2016 – 2017 Feyenoord – Sparta 6-1 (2-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties