MATCHDAY! Feyenoord wil zich plaatsen voor poulefase

MATCHDAY! Feyenoord wil zich plaatsen voor poulefase

De wedstrijd van vandaag lijkt op voorhand appeltje-eitje, maar gelukkig nemen zowel Arne Slot als de spelers de wedstrijd heel serieus. Slot gaat normaal gesproken geen spelers rust gunnen op het kunstgras van IF Elsborg. De Rotterdammers zullen vooral beducht zijn voor vroege tegendoelpunten en domme rode kaarten. De aftrap is vanavond om 19:00 uur en live te bekijken op SBS6.

Mochten er geen gekke dingen gebeuren, dan zit Feyenoord vrijdag gewoon tussen de clubs die bij de loting aan elkaar gekoppeld worden in de poulefase van de Conference League. Er is zelfs nog een kans dat de Rotterdammers een plek in pot 1 bemachtigen, maar dat is afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

De andere velden
Voorlopig moeten er nog zes clubs van onderstaande lijst afvallen voor de Conference League om Feyenoord in pot 1 te laten belanden. Daarvoor is het nodig dat de meeste ploegen die nog om plaatsing voor de poulefase van de Europa League spelen (Slavia Praag, Olympiakos FC, Rode Ster Belgrado en Rangers FC) 'gewoon' hun werk doen en hun favorietenrol in de play-offs waarmaken. Daarna is het nog wel zaak dat twee clubs die boven Feyenoord staan op de ranglijst, en strijden om een plek in de poulefase van de Conference League, daar niet in slagen. Met een paar pittige uitdagingen voor de concurrenten is die kans alles behalve denkbeeldig.

De ranglijst
Op dit moment is dit de ranglijst van clubs die zich, buiten Feyenoord, nog kunnen plaatsen voor pot 1 van de Conference League (en in zes gevallen ook nog voor de Europa League).

Pot 1 (virtueel)
1. AS Roma
2. Tottenham Hotspur
3. FC Basel
4. Kopenhagen
5. Slavia Praag
6. Olympiakos Piraeus
7. Viktoria Plzen
8. FK Crvena zvezda (Rode Ster Belgrado)

Pot 2 (virtueel)
9. Rangers FC
10. AA Gent Bel
11. Anderlecht
12. AZ Alkmaar/Celtic
13. LASK
14. Feyenoord

De play-offs voor de poulefase van zowel de Europa League als de Conference League zijn nu halverwege en vandaag wordt duidelijk welke clubs zich voor welke League gaan plaatsen.

Na de eerste wedstrijd
Trabzonspor - Roma** 1-2
Paços de Ferreira - Tottenham** 1-0
Basel** - Hammarby IF 3-1
Sivasspor - Kopenhagen** 1-2
Slavia Praag* - Legia Warschau 2-2
Olympiakos FC* - Slovan Bratislava 3-0
Viktoria Plzeň** - CSKA Sofia 2-0
Rode Ster Belgrado* - CFR Cluj 4-0
Rangers FC* - Alashkert FC 1-0
Raków Częstochowa - Gent** 1-0
Anderlecht** - Vitesse 3-3
Celtic*** - AZ*** 2-0
LASK** - St Johnstone 1-1

*Bij winst over twee wedstrijden naar Europa league, Feyenoord schuift een plek op in de potindeling van de Conference League.
**Bij verlies over twee wedstrijden geen Europees voetbal, Feyenoord schuift een plek op in de potindeling van de Conference League.
***Verliezer naar Conference League, beide clubs staan boven Feyenoord, geen plek winst bij de potindeling.
(De overige genoemde clubs doen er op dit moment niet toe voor Feyenoord, net als Celtic en AZ).

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties