MATCHDAY! Feyenoord verdedigt in De Kuip ruime voorsprong tegen Luzern

MATCHDAY! Feyenoord verdedigt in De Kuip ruime voorsprong tegen Luzern

Het is weer matchday! Feyenoord speelt vandaag in De Kuip de return van de derde voorronde van de Conference League tegen het Zwitserse FC Luzern. In eigen huis verdedigen de Rotterdammers een 3-0 voorsprong. Als dat lukt, wacht in de volgende en laatste voorronde een tweeluik tegen het Zweedse IF Elfsborg of het Bosnische FK Velez.

Met het vertrouwen zit het goed in Rotterdam-Zuid. Na de overtuigende uitzege - een zeldzaamheid voor Feyenoord in Europa de laatste jaren - werd ook Atlético Madrid in de traditionele openingswedstrijd van het seizoen met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Niet alleen het resultaat was goed; Feyenoord speelde dominant en goed voetbal en riep daarmee de nodige frustratie op bij de landskampioen van Spanje.

MATCHDAY! Feyenoord verdedigt in De Kuip ruime voorsprong tegen Luzern

Gezien het goede gevoel binnen de ploeg en de 3-0 voorsprong waarmee Feyenoord de return tegen FC Luzern in gaat, ging het uiteraard al snel over het gevaar van onderschatting. "Het is altijd een valkuil dat je laks wordt en focus verliest. Dan kan het altijd misgaan", erkende Tyrell Malacia woensdagmiddag tijdens de persconferentie. "Maar ik verwacht niet dat wij dat als team toelaten."

Selectie
Bij het inslijpen van zijn speelstijl legde Arne Slot deze voorbereiding onder meer nadruk op de fitheid van zijn ploeg. Het elftal moest klaar zijn om drie wedstrijden in de week te kunnen spelen. Om die reden is de verwachting dat hij zijn basiself niet zal wijzigen. Aanwinst Fredrik Aursnes is er vanavond nog niet bij. De Noor speelde met Molde FK al wedstrijden in de voorronde van de Conference League en zou daarom pas weer ingeschreven kunnen worden als Feyenoord de groepsfase haalt.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Til; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

De tegenstander
Waar Feyenoord met veel vertrouwen de wedstrijd tegen Luzern ingaat, zal dat voor de Zwitsers een stuk minder gelden. Niet alleen het duel tegen Feyenoord ging namelijk verloren; in de Zwitserse Super League pakte de nummer zes (en bekerwinnaar) van het vorige seizoen in de eerste drie wedstrijden namelijk slechts één punt. Afgelopen zondag ging het weer mis voor Luzern: de ploeg verloor in eigen huis met 1-3 van FC Zürich.

MATCHDAY! Feyenoord verdedigt in De Kuip ruime voorsprong tegen Luzern

Waar oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann vorige week als invaller meedeed tegen zijn oude club, lijkt de kans op een basisplaats in De Kuip al iets groter. De middenvelder begon met een blessure aan zijn voorbereiding met de Zwitserse club en maakte tegen Feyenoord pas zijn eerste minuten. Tegen Zürich stond Wehrmann - die tijdens zijn verhuurperiode vorig seizoen ook basisspeler was - voor het eerst weer aan de aftrap.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties