MATCHDAY! Feyenoord ontvangt PEC Zwolle

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt PEC Zwolle

Het is weer matchday! Feyenoord begint het bekertoernooi vanavond met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers werden vorig seizoen al in de tweede ronde uitgeschakeld door FC Twente (2-1 verlies) en zullen daarom dit keer wel met een overwinning willen beginnen aan de bekercampagne. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot begon afgelopen zondag uitermate slecht in de Galgenwaard. Na nog geen twee minuten spelen opende uitgerekend Jens Toornstra de score voor FC Utrecht. Feyenoord herpakte zich goed, maar kwam lastig tot grote mogelijkheden. Het was uiteindelijk Alireza Jahanbakhsh die in de slotfase een punt redde voor Feyenoord. De Rotterdammers profiteerden daardoor niet van de misstap van PSV van een dag eerder, maar zagen Ajax even later ook gelijkspelen. De voorsprong op de achtervolgers blijft daardoor zoals hij was.

Het grote nieuws van de afgelopen dagen was de transfersoap rondom Ramiz Zerrouki. Feyenoord en FC Twente gingen in gesprek, toen weer niet, toen weer wel en uiteindelijk bleef Jan Streuer bij zijn standpunt: Zerrouki mag nergens heen. De Rotterdammers legden zich daar dinsdagavond bij neer en schakelen door naar alternatieven voor op het middenveld. Sivert Mannsverk wordt nadrukkelijk genoemd, maar Feyenoord heeft naar verluidt ook nog alternatieven in België en Engeland.

Slot reageerde woensdagmiddag op de persconferentie op het mislopen van Zerrouki. ''Het is niet mijn gewoonte om over een speler te praten die niet van ons is en ook niet naar ons toe komt, maar het zou nu wel wat laf zijn om helemaal niets te zeggen'', begon de trainer zijn verhaal. ''Het zou voor mij zinloos zijn om te ontkennen dat we hem heel graag hadden willen hebben. Als je een speler graag wil hebben en hij komt niet, dan is dat jammer. Tegelijkertijd is dat ook de realiteit. Het is dus jammer dat de transfer van Zerrouki niet gelukt is, maar je gaat ook gelijk weer door. Dat is helemaal niet moeilijk, want als ik vanochtend met die jongens op het veld sta krijg ik daar ongelooflijk veel energie van.''

Mats Wieffer begint in de basis vanavond, dat gaf Slot alvast prijs. Igor Paixão en Javairô Dilrosun vielen in Utrecht geblesseerd uit, maar staan inmiddels wel weer op het trainingsveld. Het tweetal lijkt niet te starten vanavond: Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh zijn de meest voor de hand liggende vervangers. Lutsharel Geertruida lijkt Jacob Rasmussen te vervangen in het hart van de defensie, Wieffer neemt de positie van eerstgenoemde over op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi.

PEC Zwolle
De ploeg van trainer Dick Schreuder was in de eerste ronde van het bekertoernooi met 0-1 te sterk voor HHC Hardenberg. PEC pakte afgelopen week de periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie en staat nog slechts drie punten achter koploper Heracles Almelo, dat wel één wedstrijd meer gespeeld heeft. De ploeg is aan een uitstekende reeks bezig: de laatste vijf competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen.

Slot begon en eindigde zijn spelerscarrière bij de tegenstander van vanavond en heeft 175 wedstrijden voor de Zwollenaren achter zijn naam staan. Aan de kant van PEC heeft Melayro Bogarde een verleden bij Feyenoord. De twintigjarige middenvelder speelde jarenlang op Varkenoord voordat hij in de zomer van 2018 overstapte naar Hoffenheim. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan PEC. ''Ik heb een leuke periode bij Feyenoord gehad. Ik heb in de jeugd samengespeeld met onder anderen Sven Zitman en Crysencio Summerville'', zegt Bogarde.

''Sven speelt nu ook hier, dus dat is leuk. Crysencio is speler bij Leeds United in Engeland. Ik heb nog steeds contact met hem. Ik vind het zeker speciaal om tegen mijn oude club te spelen. Als kleine jongen was het een droom om in De Kuip te spelen'', aldus de middenvelder. ''Een paar spelers van Feyenoord ken ik persoonlijk. Zo heb ik bij Jong Oranje met Quinten Timber en Geertruida gespeeld. Ik hoop op een stunt, maar verwacht een zware wedstrijd in De Kuip. We moeten van goeden huize komen om daar te winnen. We weten wat ons te wachten staat.''

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle
Schendelaar; Van Polen, Van den Berg, Van Hintum; Görlich, Van den Belt, Van den Berg, Lagsir; Taha, Landu; Thy.

Programma
18:45 | Heracles Almelo - Go Ahead Eagles
20:00 | FC Groningen - SV Spakenburg
20:00 | Blauw Geel '38 - FC Utrecht
20:00 | Urk - VV Katwijk
21:00 | Feyenoord - PEC Zwolle

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties