MATCHDAY! Feyenoord kan druk op Ajax en PSV opvoeren in Volendam

MATCHDAY! Feyenoord kan druk op Ajax en PSV opvoeren in Volendam

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanmiddag op tegen FC Volendam en kan bij een overwinning de druk op Ajax en PSV flink opvoeren. De twee concurrenten nemen het in de namiddag namelijk tegen elkaar op in Amsterdam. Het is de eerste uitwedstrijd tegen Volendam sinds 2009, doordat de club jarenlang op het tweede niveau actief was. Het duel begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN 3 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord

De Rotterdammers zitten op rozen na de 1-0 overwinning op Lazio. De ploeg van Arne Slot eindigde na een zenuwslopende avond als groepswinnaar in de Europa League en mogen daardoor de tussenronde overslaan. Het is voor de Rotterdammers zaak om vanmiddag in Volendam een overwinning te boeken met het oog op de topper tussen Ajax en PSV van vanmiddag (16.45 uur). Feyenoord staat op vier punten achterstand van koploper Ajax en kan vandaag dus met twee gunstige resultaten uitstekende zaken doen in de competitie.

Slot was uiteraard zeer tevreden over zijn ploeg na afgelopen donderdag. Er werden vooraf allerlei scenario’s voor mogelijk gehouden, maar degene die uiteindelijk uitkwam, zullen maar weinig mensen vooraf hebben verwacht. De oefenmeester was trots op zijn ploeg, zo vertelde hij donderdag. ''Ik vind het ontzettend knap. Ik hecht hier ontzettend veel waarde aan. Ondanks dat ik zie dat er een enorme progressie is geboekt ten op zichte van twee maanden geleden, zie ik ook dat er nog heel veel ruimte is voor verbetering. Ik vind niet dat, puur kijkende naar ons veldspel, je dit bijvoorbeeld kan vergelijken met de halve finale tegen Olympique Marseille in De Kuip van vorig seizoen. Ik vind het wel ontzettend knap dat deze groep tegen zo’n sterke tegenstander in staat is om zo te vechten en een 1-0 overwinning over de streep kan trekken.''

''Of dit de groep een boost geeft? Dat zou kunnen, maar ik houd me graag bij de feiten. Ik zie dat elke wedstrijd van ons heel dicht bij elkaar ligt. In de eerste helft hebben zij een aantal hele goede kansen gehad. Als die binnenvliegen, zitten we hier waarschijnlijk met heel veel chagrijn. Nu staan we eerste, omdat het vandaag ook niet allemaal tegenzat. Ik kijk er graag op de juiste manier naar. Het is heel knap, maar we moeten niet doen alsof we hetzelfde voetbal spelen als dat Napoli bijvoorbeeld speelt. Het kost ons heel veel moeite om wedstrijden te winnen. Dat was vandaag tegen Lazio, maar ook laatst tegen Fortuna Sittard”, aldus Slot, die er meteen aan toevoegde dat het weer een uitdaging zal zijn om vanmiddag in Volendam de drie punten te pakken.

De trainer koos tegen Lazio nog voor Igor Paixão, maar de verwachting is dat de Braziliaan vanmiddag op de bank begint. De vleugelaanvaller kan het fysiek nog niet aan om twee keer per week negentig minuten te spelen en lijkt daarom vervangen te worden door Patrik Wålemark. In de defensie is de kans groot dat Quilindschy Hartman de in mindere vorm verkerende Marcos López aflost. Verder houdt Slot vast aan Danilo in de spits, waardoor Santiago Gimenez ook in Volendam genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Dilrosun, Kökcü; Wålemark, Danilo, Szymański.

FC Volendam

De ploeg van trainer Wim Jonk is aan een zeer slechte reeks bezig in de Eredivisie. Volendam won dit seizoen pas één keer, op 28 augustus tegen FC Twente (1-0). Van de overige elf wedstrijden werden er acht verloren en drie gelijkgespeeld. Volendam heeft daarnaast het slechtste doelsaldo in de hele competitie: -20. Het is daarom ook niet gek dat Jonk en zijn team op de achttiende plaats staan, op gelijke hoogte met nummer zeventien SC Cambuur.

Het is in Volendam een weerzien met Francesco Antonucci. De Belg wordt dit seizoen gehuurd van Feyenoord, maar kwam pas 115 minuten in actie. Het is de derde periode van Antonucci bij de ploeg van Jonk, die al twee keer eerder werd uitgeleend aan Het Andere Oranje. De middenvelder is momenteel geblesseerd en werkt aan zijn terugkeer. Sipke Hulshoff, de huidige assistent-trainer van Slot, heeft ook een verleden bij Volendam. De 47-jarige trainer was er twee jaar werkzaam als assistent.

Vermoedelijke opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Mirani, Murkin; Ould-Chikh, Oristanio, Eiting; Van Mieghem, Muhren, El Kadiri.

Historie

2008/09 FC Volendam – Feyenoord 2-1 (0-1)
2003/04 FC Volendam – Feyenoord 1-3 (1-1)
1997/98 FC Volendam – Feyenoord 0-0 (0-0)
1996/97 FC Volendam – Feyenoord 0-2 (0-1)
1995/96 FC Volendam – Feyenoord 0-3 (0-1)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties