MATCHDAY! Feyenoord begint met een uitwedstrijd in Tilburg

MATCHDAY! Feyenoord begint met een uitwedstrijd in Tilburg

Het is weer matchday voor Feyenoord! De Rotterdammers starten de competitie met een wedstrijd tegen Willem II. Het duel in het Koning Willem II Stadion begint om 16:45 uur en staat onder leiding van Serdar Gözübüyük.

Het vertrouwen bij Feyenoord is inmiddels groot. De ploeg van Arne Slot won knap van Atletico Madrid met 2-1 en was in de derde kwalificatieronde van de Conference League met 3-0 te sterk voor FC Luzern. De selectie is volledig fit, alleen Alireza Jahanbakhsh is nog altijd een vraagteken. Fredrik Aursnes zit voor het eerst bij de groep en zou in de basis kunnen starten.

Slot liet afgelopen vrijdag al weten klaar te zijn voor vandaag. Ook de spelers worden steeds fitter. ''Zo leren datagegevens ons dat de jongens nu veel meer kunnen leveren dan in het begin van de voorbereiding. Bovendien zijn we een stuk zuiverder aan de bal, al gaat dat misschien gepaard met die fitheid. De jongens zijn in elk geval veel fitter geworden en dus zijn we klaar voor de start.''

Vermoedelijke opstellingen
Willem II: Ruiter; Owusu, Begstrom, Heerkens, Kohn; Saddiki, Saglam, Spieringhs; Nunnely, Wriedt, Kohlert.
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kokcu; Jahanbaksh, Linssen, Sinisterra.

Slot weet dat de goede voorbereiding geen enkele garantie op een goed begin van de competitie geeft. ''Aan de vooravond van een nieuw seizoen is het altijd lastig in te schatten waar je als team precies staat. We hebben een goede voorbereiding gehad, maar na alle wedstrijden die nog volgen deze maand kunnen we pas meer zeggen. Ik heb in elk geval heel veel zin in de start.''

De Tegenstander
Bij Willem II ontbreekt oud-Feyenoorder Miquel Nelom. De verdediger komt terug van een zware blessure en gaat eerst bij de beloften minuten maken. De tegenstander van Feyenoord heeft te maken gehad met diverse coronagevallen. Fred Grim vertelt daarom in gesprek met het Brabants Dagblad dat de voorbereiding hierdoor niet gelopen is zoals gewenst.

De trainer heeft dan ook nog geen aanvoerder bekend gemaakt. ''Normaal gesproken had ik dat al eerder gedaan. Maar vanwege de corona-uitbraak heeft alles hier twee weken op een laag pitje gestaan en is het proces verstoord'', aldus de coach die deze zomer de overstap maakte van RKC naar Willem II.

Grim heeft Feyenoord goed bestudeerd. ''Zij proberen ook via een bepaalde visie te voetballen en het kost tijd om dat voor elkaar te krijgen. Maar ze hebben sowieso veel dynamiek en positiewisselingen. Met Jahanbaksh, Til en Linssen is er veel scorend vermogen en met ook bijvoorbeeld Malacia en de keeper is er behoorlijk wat kwaliteit aanwezig.''

● Feyenoord is ongeslagen in de laatste tien eredivisiewedstrijden op bezoek bij Willem II (W7, G3) en won vijf van de laatste zes competitiewedstrijden in Tilburg.

● Bryan Linssen was in de eredivisie alleen tegen sc Heerenveen direct betrokken bij meer doelpunten (14) dan tegen Willem II (10), de aanvaller kwam tot zes treffers en vier assists tegen de Tilburgers.

Uitslagen
04/10/20 Willem II - Feyenoord (1-4)
01/09/19 Willem II - Feyenoord (0-1)
07/10/18 Willem II - Feyenoord (1-1)
21/01/17 Willem II - Feyenoord (0-1)
02/10/16 Willem II - Feyenoord (0-2)
01/05/16 Willem II - Feyenoord (0-1)

MATCHDAY! Feyenoord begint met een uitwedstrijd in Tilburg
Jon Dahl Tomasson viert zijn doelpunt in Tilburg.
Lees meer over
Willem II MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties