MATCHDAY! Eerste officiële wedstrijd van het seizoen tegen FC Drita

MATCHDAY! Eerste officiële wedstrijd van het seizoen tegen FC Drita

Het is weer matchday! Feyenoord speelt vandaag haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen. FC Drita uit Kosovo is de eerste horde op weg naar plaatsing voor de groepsfase van de Conference League. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 en is te volgen via ESPN en het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord beschikt vanavond over een vrijwel volledig fitte selectie. Achraf El Bouchataoui en Alireza Jahanbakhsh zijn er vanavond niet bij. El Bouchataoui bleef achter in Rotterdam vanwege privéomstandigheden en Jahanbakhsh is nog niet speelgerechtigd en ook nog niet wedstrijdfit. Twee spelers die er vanavond wel bij zijn, zijn Lennard Hartjes en Antoni Milambo. Laatstgenoemde kan vanavond de jongste debutant ooit in de clubgeschiedenis van Feyenoord worden. Het oude record staat op naam van Georginio Wijnaldum, die in 2007 zijn debuut maakte.

Wie er vanavond ook bij is, is Luis Sinisterra. Hij verliet afgelopen zaterdag nog het veld met een enkelblessure, maar kan vanavond gewoon minuten maken. ''Luis is fit genoeg om te spelen'', aldus Slot op de persconferentie. ''Maandag trainde hij alweer volop mee, dus dat ziet er goed uit.'' De trainer keek ook alvast vooruit op de tegenstander van vanavond. ''Ze spelen verzorgd voetbal, maar zetten niet al te hoog druk'', deelde hij zijn analyse. ''Hun buitenspelers zijn zeer gevaarlijk, zeker op de counter.''

Het niveau van FC Drita is moeilijk in te schatten, vindt Jens Toornstra. ''Je kunt je in iedere tegenstander verslikken en het is aan ons om dat nu te voorkomen. We hebben dit team wel geanalyseerd op videobeelden en assistent-trainer Marino Pusic en een scout hebben ze bekeken'', zegt Toornstra op de persconferentie. ''Drita heeft een ploeg die probeert te voetballen, maar die ook gevaarlijk kan worden in de tegenaanval. Er is bij mij in ieder geval geen sprake van onderschatting.''

Er zullen vanavond 3500 fans aanwezig zijn in Kosovo. De uitdoelpunten tellen vanaf dit seizoen niet meer dubbel in Europa. De return is volgende week donderdag om 20:00 in De Kuip. Mocht Feyenoord dit tweeluik winnen, dan wacht het Zwitserse FC Luzern in de derde voorronde. Wanneer Feyenoord ook dat tweeluik overleeft, moet het alleen de play-offs nog doorkomen voor plaatsing voor de groepsfase.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Pedersen, Fer, Senesi, Malacia; Til, Toornstra, Kokcu, Linssen, Bannis, Sinisterra.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties