''Malen en Berghuis zullen de boel moeten redden''

''Malen en Berghuis zullen de boel moeten redden''

Tenzij bondscoach Frank de Boer een rookgordijn opgetrokken heeft zal Oranje morgen starten met een 5-3-2 opstelling in de openingswedstrijd tegen Oekraïne. Analist Wim Kieft is, zoals velen, geen voorstander van dat systeem als er naar het huidige spelersmateriaal gekeken wordt. "Zeker in de groepsfase waarin Nederland drie thuiswedstrijden speelt en het spel moet maken tegen mindere tegenstanders als Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië."

"Dan heb je meer kans met 4-3-3 en dat is gemakkelijk in te vullen met Depay, Malen en Steven Berghuis in de voorhoede", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Die laatste twee zijn in vorm en lijken toch buiten de boot te vallen. Tijdens hun invalbeurten lopen ze zichzelf enigszins voorbij, maar Malen en Berghuis zullen zich erop moeten instellen dat ze de boel moeten redden als het niet loopt met 5-3-2."

De Boer laat zijn oor graag hangen naar oud-bondscoach Louis van Gaal, die ook een voorstander is van het 5-3-2 systeem bij Oranje. "Hij is de vertrouwensman van de bondscoach, sprak zijn fiat uit en gaf daarvoor zelfs een uitgebreid interview. Ik vrees echter dat De Boer het tijdens het EK op dezelfde manier moet repareren als Van Gaal tijdens het WK 2014, toen het ook regelmatig fout dreigde te gaan", zo besluit Kieft.

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties