Malacia: ''Ik weet dat ik zo nu en dan slordig was en dat moet eruit''

Malacia: ''Ik weet dat ik zo nu en dan slordig was en dat moet eruit''

Feyenoord speelde weliswaar een moeizame wedstrijd tegen Heracles, maar de overwinning kan wel degelijk dik verdiend genoemd worden. Tyrell Malacia stond eigenlijk symbool voor de wedstrijd, want de verdediger wisselde kansloze passes af met ijzersterk verdedigend werk. Al had hij ook een slippertje bij de 0-1, die hij daarna weer helemaal goedmaakte met sterk verdedigen en door zelfs bijna te scoren. Feyenoord staat nu tweede in de Eredivisie en dat is meer dan de meeste supporters voor de start van de competitie verwacht of zelfs gehoopt hadden.

"Van tevoren weet je wat er op het spel staat en na Twente weet je dat je nu gewoon drie punten moet pakken en het is goed dat we dat vandaag gedaan hebben", aldus Malacia voor de camera van FeyenoordTV. "Je ziet dat we gewoon lekker in de wedstrijd zaten, de kansen waren er, dus hoop je dat die valt en dan moet je er gewoon overheen klappen."

Ismail Azzaoui van Heracles leek een horrorblessure op te lopen na een onschuldig duel met Malacia. "Ik hoorde hem wel schreeuwen, maar er gebeurde niks. Dus ik dacht 'er zal vast niks aan de hand zijn'. Daarna draaide ik om, zag dat het mis was en liep ik weg van de situatie. Het is heel erg wat er gebeurt, dat gun je niemand. Ik hoop ook dat-ie heel snel kan herstellen hiervan, maar je moet snel de knop omzetten, want de wedstrijd gaat gewoon verder."

Malacia vertelt verder over het vertrouwen dat het team bleef houden in een goede afloop en blikt ook nog even terug op zijn cruciale ingreep in de slotfase van de wedstrijd bij een 2-1 stand. "Het moet gewoon en je weet natuurlijk ook waarvoor je speelt, dus als je 2-1 voorstaat weet je dat zij heel veel gaan forceren", zo vervolgt de linksback. "Ik weet dat ik zo nu en dan slordig was en dat moet eruit."

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties