Malacia: ''Ik droom van het grote Oranje''

Malacia: ''Ik droom van het grote Oranje''

Tyrell Malacia kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Hij werd de vaste linksback van Feyenoord en blonk namens Jong Oranje uit op het EK tegen Frankrijk. De vraag is waar het plafond ligt van de 21-jarige verdediger. ''Ik droom zeker van het grote Oranje. Ook wil ik graag mooie prijzen winnen in mijn carrière,'' zegt Malacia.

''Ik ben volwassener geworden in mijn spel,'' zegt hij in gesprek met Voetbal International over zijn ontwikkeling. ''Het gaat de goede kant op. Ik ben niet helemaal tevreden, want statistisch gezien kan het beter. Ik richt me op het geven van meer assists en het maken van goals,'' aldus Malacia, die namens Feyenoord in 2017 debuteerde in de Champions League.

Ridgeciano Haps werd door Dick Advocaat weleens als linksbuiten ingezet. Zou dat met Malacia ook kunnen? ''Nee, dan zou ik liever rechtsbuiten staan en dan naar binnen komen,'' lacht hij. ''Dat doe ik op de training ook in kleine partijtjes. Steven Berghuis moet dan weleens lachen als ik er één inschiet.''

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties