Malacia: ''Dat mag gewoon niet gebeuren''

Malacia: ''Dat mag gewoon niet gebeuren''

Tyrell Malacia heeft gisterenavond zijn debuut gemaakt voor het Nederlands Elftal. De verdediger van Feyenoord maakte en prima indruk in de gewonnen wedstrijd tegen Montenegro. Malacia ging tijdens een 1-0 voorsprong wel enorm in de fout.

''Ik raak die bal verkeerd en ik speel hem zo in de voeten van de tegenstander'', blikt Malacia terug in gesprek met de NOS. En dat mag gewoon niet gebeuren. Gelukkig gaat hij er niet in, anders wordt het een hele andere wedstrijd. Dan ben je wel opgelucht, ja."

"Ik heb in de jeugdelftallen ook met Cody gespeeld, dus dat is niet heel raar voor mij", vertelt Malacia over zijn goede klik met de aanvaller van PSV wat uiteindelijk een assist opleverde. "Ik ben redelijk tevreden, paar kleine momenten die beter konden, maar ik ben blij dat ik mijn debuut heb mogen maken."

Van Gaal
"Het was een heel domme bal", vertelt Louis van Gaal over actie van Feyenoorder. "Hij moet zo'n actie gewoon vermijden. Maar ja, hij is een beetje druistig. Dat neemt niet weg dat Malacia een geweldig debuut kende. Nu kan ik spreken van een volwassen debuut. En niet tegen de eerste de beste tegenstander, maar tegen Adam Marusic. Die speelt bij Lazio, een lastige klant."

Van Hooijdonk
"Hij begon heel veilig. In het begin zocht hij zelden of nooit de overlap met Gakpo. Dat deed hij op het einde van de eerste helft wel meer. Naarmate de wedstrijd vorderde vond ik hem steeds sterker worden, buiten dat ene momentje. Hij is razendsnel. Dat is wel heel prettig als je verdediger bent. Fysiek is niet zijn sterkste punt, maar hij schuwt het duel niet."

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties