Lof voor Slot: "Tot nu toe de trainer van het seizoen"

Lof voor Slot: "Tot nu toe de trainer van het seizoen"

Arne Slot maakte de verwachtingen als Feyenoord-trainer in zijn eerste maanden meer dan waar. Ook Sjoerd Mossou is onder de indruk van wat hij in korte tijd in De Kuip heeft neergezet. "Hij is tot nu toe de trainer van het seizoen, dat lijkt me vrij duidelijk", stelde hij in de AD Voetbal Podcast.

Aanvankelijk waren er in de voetbalwereld twijfels over de keuze van Slot om het toen goedlopende AZ te verruilen voor een lastige klus bij Feyenoord. Mossou weet echter dat de trainer goede redenen had om die stap te maken. "Ik sprak Slot vorige week in een wat informelere setting. Toen zei hij: 'ik zag heel duidelijk dat er wat te halen viel bij Feyenoord'. Trainers kijken ook heel vaak naar wat ze op korte termijn kunnen verbeteren. "

Die ruimte voor verbetering lag bij Feyenoord niet alleen in de resultaten, maar ook de speelstijl. Trainer Dick Advocaat koos voor een behoudende manier van spelen, omdat hij vond dat zijn spelers niet anders konden. Dat leidde toen tot de nodige frictie. "Verschillende spelers hebben dat ook uitgesproken", aldus Mossou. "Toornstra zei laatst nog: 'de trainer dacht dat wij dat niet konden, wij dachten van wel'. Daar moet je wel de opmerking bij maken dat er een aantal spelers bijgekomen is dat dat wel kan opbrengen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties