Lof voor Sinisterra: "In potentie de beste speler van Feyenoord"

Lof voor Sinisterra: "In potentie de beste speler van Feyenoord"

Bij Feyenoord is men lovend over aanvaller Luis Sinisterra. De Colombiaan was dit seizoen al goed voor zeven goals en drie assists in tien wedstrijden. Het Algemeen Dagblad schreef zaterdag een uitgebreid profiel van 'dé groeibriljant van de club'.

Verschillende mensen spraken daarin lovend over hem, onder wie zijn voormalig trainer Dick Advocaat, die Sinisterra 'een heerlijke speler' noemde. "En hij is veelzijdig. Hij kan in de spits spelen, maar het liefst zie ik hem aan de zijkanten. Zijn rendement gaat al omhoog, maar het kan nog hoger. Als je zo snel bent en je komt zo vaak in een goede positie voor de goal, kun je nog meer scoren."

Arne Slot onderschrijft dat en stelde dat Sinisterra een uiterst waardevolle speler is voor zijn ploeg. "Vooral aan de bal is hij een heel belangrijke speler. Hij kan voor ons het verschil maken." Technisch directeur Frank Arnesen voorspeelde 'een mooie toekomst' voor de Colombiaan en voormalig speler en trainer Mario Been noemde Sinisterra 'in potentie gewoon de beste speler van Feyenoord'.

Sinisterra
Ook Sinisterra zelf kwam aan het woord en blikte vooral terug op zijn begintijd bij Feyenoord. De aanvaller wilde de kans om in Europa te spelen heel graag aangrijpen, te meer omdat hij eerder een transfer naar Club Brugge zag afketsen. De Zuid-Amerikanen in de selectie was hij daarbij dankbaar. "Mijn voordeel was dat Renato Tapia en Eric Botteghin hier al waren toen ik kwam. Zij hebben me geholpen en wegwijs gemaakt. Dat heb ik later zelf gedaan met Marcos Senesi, die inmiddels een van mijn beste vrienden is."

In het bijzonder sprak Sinisterra lovend over Jaap Stam, de eerste trainer die hem een serieuze kans gaf in Feyenoord 1. "Toen die kans onder Stam kwam, pakte ik hem", blikte hij terug. "Ik had veel moeite met zijn vertrek. Er was eindelijk een trainer die het in me zag zitten en toen ging hij na een paar maanden weg. Stam opende deuren voor mij."

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties