Lof voor drietal Feyenoorders: "Van onschatbare waarde"

Lof voor drietal Feyenoorders: "Van onschatbare waarde"

Wekelijks laat De Telegraaf het Eredivisie Elftal van de Week samenstellen door een voormalig international. Deze week was het de beurt aan oud-Feyenoorder Theo Lucius. Hij had in zijn elftal plek voor drie Feyenoorders: Tyrell Malacia, Guus Til en Jens Toornstra.

Laatstgenoemde is volgens Lucius 'echt de motor van dit Feyenoord'. Hij legt uit: "Altijd belangrijk, altijd positief en van onschatbare waarde. Toornstra is superbelangrijk in de manier waarop het huidige Feyenoord wil spelen, met veel druk vooruit. Hij speelt nooit een 5", aldus Lucius, die overigens geen cijfers gaf bij zijn beoordelingen.

In het geval van Guus Til is Lucius onder de indruk hoe snel hij bepalend is geworden voor Feyenoord. De huurling is (samen met Sébastien Haller) Eredivisietopscorer met zeven treffers, maar voegt ook daarnaast veel toe. "Het kan altijd beter, maar hoe hij tegen Cambuur ook weer de ballen klaarlegt, daar zit zoveel voetbalgedachte achter. Mooi om naar te kijken."

De meest logische keuze van de drie Feyenoorders was Tyrell Malacia, die met een prachtige goal de matchwinner was in Leeuwarden. "Hoe hij zich verhoudt tot een plek in Oranje? Bij Oranje wordt tactisch iets anders gevraagd dan hij nu bij Feyenoord gewend is, maar ik denk dat hij de tijd moet krijgen om zich aan te passen. Dan is het een speler waar je heel veel plezier aan kunt bewezen."

Lees meer over
Jens Toornstra Tyrell Malacia Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties