Feyenoord O15 wint spannende kampioenswedstrijd van Ajax O15

Zaterdagmiddag nam Feyenoord Onder 15 het als najaarskampioen op tegen voorjaarskampioen Ajax Onder 15. In een spannende kraker op Varkenoord waren Ayoub Ouarghi (drie assists), Kelvin Neijenhuis (twee doelpunten) en Matthew Amoah (twee doelpunten) heel belangrijk. De finale eindigde in een 4-3 overwinning voor de Rotterdammers en daarmee zijn de beloften van Feyenoord kampioen van de competitie.

Al na tien minuten stonden de beloften van Feyenoord op een 0-2 achterstand door doelpunten van Eternal Barron en Pharrell Nash. Na een mindere openingsfase leken de Rotterdammers terug in de wedstrijd te komen dankzij de aansluitingstreffer van Neijenhuis in de zestiende minuut. Echter was het wederom Nash die in de twintigste minuut de voorsprong voor Ajax uitbreidde naar twee doelpunten verschil. Nadat de scheidsrechter vijf minuten te vroeg de eerste helft beëindigde, scoorde Neijenhuis zijn tweede van de middag in de hervatting voor rust.

Na de rust had Feyenoord de verdediging duidelijk beter op orde en zocht het de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Met vlagen werd er goed voetbal gespeeld door de thuisploeg en in de slotminuten werd dit spel beloond dankzij een doelpunt van invaller Amoah. Het winnende doelpunt viel echter niet in reguliere speeltijd, waardoor de Rotterdammers pas na verlenging de titel konden vieren. In de verlenging ging Amoah door met waar hij als invaller mee begon, nadat eerst nog een doelpunt werd afgekeurd, scoorde hij in de 93ste minuut het winnende doelpunt.

2' | 0-1 | Barron
10' | 0-2 | Nash
16' | 1-2 | Neijenhuis
20' | 1-3 | Nash
39' | 2-3 | Neijenhuis
71' | 3-3 | Amoah
93' | 4-3 | Amoah

Feyenoord O15: De mol; Valentijn, Wijks, Roovers, Mparaganda; Koka, Hoepel, Khan; Ouarghi, Neijenhuis, Onunta.
Ajax O15: Engel; Fränkel, Cruden, Kasanwirjo, Bouchouari; De Koning, Ayyildiz, Acheampong; Joao da Silva, Barron; Nash.