Kritiek op tegengoal: ''Waarom niet één op één dekken?''

Met de overwinning op SK Slavia Praag heeft Feyenoord nu vier wedstrijden op rij gewonnen. De ploeg van Arne Slot rekende achtereenvolgens af met PSV (0-4), sc Heerenveen (3-1), N.E.C. (5-3) en SK Slavia Praag (2-1).

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was gisteren echter groot. Hoe kan dat? ''Dat kwam uiteraard ook door de tegenstander'', begint Rob Jacobs bij FC Rijnmond. ''Feyenoord was voor rust oppermachtig. Voor hetzelfde geld staat het dan 3 of 4-0. Dan is het nu maar 2-0, waardoor zo’n tegenstander in de tweede helft zelf ook wat gaat doen. Toen nam Praag het over en kwam Feyenoord overal tekort. Ze hadden het zichzelf makkelijker kunnen maken als het nog één of twee keer meer had gescoord voor rust. Maar goed, je wint met 2-1 en Bijlow heeft vrijwel niets te doen gehad.''

De 2-1 van Slavia Praag kwam uit een vrije trap. Feyenoord koos voor zonedekking in plaats van mandekking, wat ertoe leidde dat er vijf Tsjechen vrij stonden in het strafschopgebied. ''Als er vijf vrij staan en er maar twee van Feyenoord in de buurt zijn, dan betekent dat dat er drie ergens niks staan te doen. Waarom niet gewoon één op één dekken, net zoals bij een corner? Dan wordt hij uiteindelijk binnen gekopt en dan is dat erg jammer.''

Hoewel De Kuip gisteren officieel gezien niet helemaal vol mocht, ging dat niet ten koste van de sfeer: Het Legioen verwelkomde de spelers met een prachtig spandoek en zorgde voor een kolkende Kuip. ''Als je om je heen keek dan leek het net alsof De Kuip helemaal vol zat. Zeker in de eerste helft kolkte het stadion echt. Dat was fantastisch'', zegt Dennis van Eersel, clubwatcher van Feyenoord.

''Of het een duur avondje was voor Feyenoord? Daarmee doel je natuurlijk op het vuurwerk dat werd afgestoken bij de opkomst. Dat gaat weer een boete worden, net als de trappen die bezet waren. De boete is nog niet uitgesproken door de UEFA, maar de rapporteur zit meestal met kwijlende mondhoeken te kijken.''