Kritiek op Malacia: "Hij was zo onbetrouwbaar"

Kritiek op Malacia: "Hij was zo onbetrouwbaar"

Als nieuwkomer bij Oranje werd Tyrell Malacia deze week door de analisten van ESPN extra in de gaten gehouden. Tegen FC Utrecht viel daarbij op dat ook hij zich niet aan de malaise kon onttrekken. Kenneth Perez en Ronald de Boer waren zondagavond dan ook kritisch op de Feyenoord-back.

"Je kijkt toch met andere ogen naar hem", begon Perez in Dit Was Het Weekend over Malacia. "Hij is geselecteerd, hoe gaat hij daarmee om?" Het antwoord op die vraag viel hem niet mee. "Het was zo onbetrouwbaar. Dat kan gewoon niet. Hij was superslordig aan de bal." De analist stelde dat zowel de gele kaart die Malacia kreeg als de strafschop die hij veroorzaakte wel onterecht was, maar dat de linksback zich hier veel te snel bij neerlegde.

Ook De Boer vond dat Malacia kritischer beoordeeld mag worden. "Het is nog een jonge jongen en we zien hem nog wel als de nieuwe linksback, maar het 'mogen' is er nu een beetje af. Hij zit bij het Nederlands elftal en er wordt zelfs gezegd dat hij moet starten tegen Noorwegen. Ik denk dat zoveel aandacht ook wat met zo'n jongen doet."

Presentator Jan-Joost van Gangelen suggereerde dat het mindere optreden van Malacia waarschijnlijk met vermoeidheid te maken had, maar Perez geloofde van niet. "Ik vond hem wel energiek, maar het was te wild." Toch zal de wedstrijd tegen Utrecht volgens De Boer wel meespelen in de overwegingen van bondscoach Louis van Gaal, die fitheid als belangrijk criterium heeft. "Ik denk dat hij nu een beetje gaat twijfelen. Betrouwbaarheid is belangrijk. Ik verwacht zeker na vandaag dat hij met Daley Blind als linksback gaat starten."

Lees meer over
Oranje Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties