Kraay jr.: ''Ik vind dat hij nu echt moet oppassen''

Kraay jr.: ''Ik vind dat hij nu echt moet oppassen''

Tyrell Malacia was in de eerste weken van het nieuwe seizoen een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord. De verdediger werd daardoor opgeroepen voor Oranje, maar haalt sinds dat moment niet meer zijn niveau. Hans Kraay jr. merkt ook dat Malacia zijn ontwikkeling momenteel niet doorzet.

"Ik ben groot fan van Malacia, maar ik vind dat hij nu echt moet oppassen'', begint de analist in gesprek met ESPN. ''Hij maakt heel veel slippertjes. Hij probeert vaak met zijn lichaam tussen de man en de bal te komen. Daar komt hij vaak als winnaar uit, maar hij neemt daarin heel veel risico de laatste tijd. Ik noem dat slippertjes. Hij zit altijd goed en laag bij de grond, maar hij neemt wel veel risico.''

Hedwiges Maduro is het met Kraay jr. eens. ''Hij moet er gewoon voor zorgen dat hij niet in de situaties terechtkomt. Hij kan wel heel goed de overlap maken. Dat is zijn kwaliteit, maar hij zit nu in een fase waarin hij misschien iets meer probeert te doen. We mogen ook iets meer verwachten nu omdat hij is opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar hij moet er nu voor zorgen dat hij in zones komt waar hij goed is."

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties