Kooij scheidsrechter bij Feyenoord - NEC; Van den Kerkhof fluit Heerenveen-thuis

Kooij scheidsrechter bij Feyenoord - NEC; Van den Kerkhof fluit Heerenveen-thuis

Joey Kooij is aanstaande zaterdag de scheidsrechter bij het thuisduel van Feyenoord tegen NEC. De arbiter neemt grensrechters Patrick Inia en Gerrit Fikkert en vierde official Jannick van der Laan mee naar De Kuip. Danny Makkelie is de VAR, geassisteerd door Rogier Honig.

Kooij floot dit seizoen tot dusver voornamelijk wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In de Eredivisie had hij alleen de openingswedstrijd van RKC Waalwijk en AZ onder zijn hoede. In de vier duels onder zijn leiding trok hij vijftien gele kaarten en kende hij twee keer een strafschop toe. Beide penalty's waren overigens in het duel tussen Jong Ajax en Excelsior, waarin hij liefst negen keer geel trok.

Heerenveen-thuis
Voor het duel van zaterdag spelen de Rotterdammers in de eigen Kuip ook nog een midweekse wedstrijd tegen sc Heerenveen. Eerder werd al bekend dat Martin van den Kerkhof die wedstrijd zal leiden. De scheidsrechter floot in zijn loopbaan 87 Eredivisieduels, waarvan twee van Feyenoord (Heracles-thuis en FC Groningen-uit vorig seizoen, beiden 0-0). In zijn twee duels van dit seizoen gaf hij vijf gele kaarten en kende hij één strafschop toe.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties