Kökcü maakt stappen: "Zijn we mee aan de slag gegaan"

Kökcü maakt stappen: "Zijn we mee aan de slag gegaan"

Orkun Kökcü is dit seizoen een van de belangrijke schakels in het goed draaiende Feyenoord van trainer Arne Slot. Dat doet hij in een iets andere rol dan voorheen. 'Meer arbeid' is wat Slot voorafgaand aan dit seizoen van de middenvelder verwachtte, en dat pakte tot dusver uitstekend uit.

Afgelopen zomer was Slot duidelijk over de stap die Kökcü na enkele seizoenen in Feyenoord 1 nog moest zetten. "Orkun moest harder werken", werd hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Daar kon hij nog zoveel in verbeteren. Ik zag hem vorig seizoen ballen veroveren, doordekken en agressief de duels aangaan. Het probleem was dat hij dat niet kon volhouden. Kökcü is een goede voetballer, dat zag iedereen al. Maar met die intensiteit zijn we aan de slag gegaan."

Ook Kökcü zelf merkt dat die stappen hem dit seizoen geholpen hebben. "Vroeger was ik een ouderwetse middenvelder. Een echte nummer tien. Ik liep niet veel, maar scoorde in de jeugd wel veel. In het huidige voetbal zie je dat niet meer. Het is aanvallen én verdedigen. Dat doe ik nu, en dat bevalt mij wel."

De fysieke data bewijzen de groei van Kökcü, zo haalde Slot aan. "Al onze spelers groeien, maar tussen de Orkun eerder dit seizoen en de Orkun van nu is het verschil écht groot. We hebben hem echt niets nieuws geleerd, maar hij doet het vaker en in een hoger tempo."

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties