Kökcü geeft met Turkije voorsprong uit handen; clean sheet Marciano

Orkun Kökcü heeft met Turkije een teleurstellende avond beleefd met Montenegro. De middenvelder van Feyenoord zag zijn land in de slotfase nog een 2-0 voorsprong weggegeven. Risto Radunović maakte de gelijkmaker in blessuretijd namens Montenegro.

Kökcü begon woensdagavond op de bank en kwam de tweede helft in het veld voor Yusuf Yazıcı. De Feyenoorder kreeg iets meer dan dertig minuten speeltijd. Het gelijkspel is wel goed nieuws voor Oranje, want hierdoor blijft het in Groep G voor WK Kwalificatie enorm spannend.

Na vier wedstrijden spelen heeft Oranje, met Bijlow, Til en Malacia, zeven punten. Turkije heeft na vier wedstrijden spelen acht punten. Zaterdag speelt Oranje tegen Montenegro. Volgende week dinsdag wacht de kraker tussen Nederland en Turkije.

Ofir Marciano
De tweede doelman van Feyenoord nam het met Israël op tegen Faeröer Eilanden. Marciano is met zijn land geen moment in de problemen geweest. De doelman hield de nul en voorin wisten ze vier keer te scoren. Eran Zahavi was de Man of the Match met drie doelpunten. Israël staat in Groep F tweede met vijf punten achterstand op koploper Denemarken.