Kieft lovend over Dessers: ''Een fenomeen''

Kieft lovend over Dessers: ''Een fenomeen''

Cyriel Dessers blijft maar scoren en belangrijk zijn voor Feyenoord. Ook afgelopen donderdag scoorde de Belg weer twee keer. Wim Kieft, oud-voetballer en columnist van De Telegraaf, is zeer lovend over de spits.

''Met Dessers dient zich bij Feyenoord een fenomeen aan. Hij maakte twee geweldige goals, waarvan één opnieuw diep in blessuretijd. Zoals hij wegdraaide bij z’n eerste doelpunt, dat kunnen niet veel spitsen, zeker niet met het postuur van Dessers. Het zou me niet verbazen als hij bij die goal niet eens exact wist wat hij deed, maar dat het vanzelf ging; in een flow'', begint Kieft in zijn column.

''Hij zit ontegenzeggelijk in zo’n flow dat alles lukt. Dessers straalt ook uit dat hij bulkt van het zelfvertrouwen. In zo’n toestand verkeren, is geweldig en tegelijk iets onverklaarbaars. Voor zichzelf weet hij waarschijnlijk wel dat hij niet zo goed is als hij zich nu manifesteert en hoe hij nu presteert.'' Kieft denk dat Dessers geen probleem heeft met zijn rol als pinchhitter. ''Je wilt die flow zo lang mogelijk vasthouden. Daarom zal hij het niet eens erg vinden als hij volgende keer opnieuw op de bank moet beginnen en als invaller voor Bryan Linssen wordt gebracht. Je gaat het bij wijze van spreken grappig vinden omdat het iedere keer lukt.''

Dessers solliciteert met zijn doelpunten wel degelijk naar een basisplaats. Toch zou de oud-voetballer Linssen gewoon laten staan. ''Als coach lijkt het me niet raadzaam om in deze situatie de bestaande hiërarchie overhoop te gooien.'' Dessers scoorde sinds zijn komst naar Feyenoord al zeven keer in veertien wedstrijden. De Belg kan aan het eind van het seizoen definitief worden overgenomen voor naar verluidt 2,8 miljoen euro.

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties