Jans: ''Het kan een hele lange avond gaan worden''

Jans: ''Het kan een hele lange avond gaan worden''

Ron Jans neemt het met zijn FC Twente morgenavond voor de tweede keer in korte tijd op tegen Feyenoord. De oefenmeester wil vooral een verbetering in aanvallend opzicht zien bij zijn ploeg.

''Feyenoord is één van de topploegen in Nederland en daar staan ze op dit moment ook weer. Als je morgen doorgaat overwinter je in de beker en zit je bij de laatste zestien. Met een beetje mazzel in de loting… We moeten het gewoon gaan doen. Dit spreekt enorm aan'', zegt Jans over de wedstrijd van morgen in gesprek met 1Twente Enschede. ''We hebben er zoveel zin in. Er is maar één negatieve factor: er is helaas niemand bij. Ik blijf het herhalen. We moeten ook blijven strijden voor ons eigen voetbal en dat is met publiek.''

FC Twente was na afloop van de wedstrijd in de competitie tegen Feyenoord erg blij en tevreden met een punt. Dat zal morgen in ieder geval niet gaan gebeuren. ''Nee, dan moet je verlengen en eventueel strafschoppen gaan nemen. Het kan een hele lange avond gaan worden'', vervolgt de trainer. ''We zijn pas naar de benadering van de wedstrijd van morgenavond gaan kijken na de wedstrijd tegen RKC (2-1 winst, red.). We hebben een aantal jongens die op de bank zitten en goed genoeg zijn om te spelen. Het gevoel wat we hebben meegenomen na de wedstrijd tegen RKC willen we eigenlijk niet verstoren.'' Jans geeft meteen aan dat de kans groot is dat het basiselftal van morgenavond niet anders zal zijn als in de wedstrijd tegen RKC.

De mazzel waar Jans het eerder in het interview over had was niet van toepassing toen hij Feyenoord als tegenstander uit de koker zag komen. ''Je weet tóch dat je ergens onderweg een keer zo’n tegenstander krijgt. Ik denk dat wij een kans hebben om door te gaan en daar gaan we ook alles aan doen. Dat we verdedigend gezien de nul hielden was prima, maar in de tweede helft hebben we in aanvallend opzicht heel weinig laten zien tegen Feyenoord. Dat kunnen wij beter. Daar hebben we een goed gevoel over.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties