Jaaroverzicht 2021: Legioen laat van zich horen

Jaaroverzicht 2021: Legioen laat van zich horen

Met het einde van 2021 dat nadert is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar van Feyenoord. De Rotterdammers stonden in de zomer van 2021 voor een nieuw tijdperk en nieuwe start om nieuwe successen te behalen. In een jaar waar publiek nauwelijks tot soms zelfs niet welkom was bleef Het Legioen van zich laten horen. Een terugblik op de sfeeracties van de supporters.

IF Elfsborg-thuis
In de laatste ronde voor kwalificatie aan de Conference League nam Feyenoord het de afgelopen zomer op tegen het Zweedse IF Elfsborg. Het kabinet liet vanaf de zomer van dit jaar steeds meer supporters toe in de stadions en daar maakte Het Legioen gebruik van. De spelers werden in deze wedstrijd met veel vlaggen en vuurwerk ontvangen en aangemoedigd. Het leverde prachtige beelden op en de sfeeractie zorgde voor een extra boost bij de spelers. Feyenoord liep in een uur over de Zweden heen en stelde kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League veilig door met 5-0 te winnen.

Slavia Praag-thuis
Ruim een maand later zat De Kuip alweer volledig vol. De eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League werd met 0-0 gelijkgespeeld bij Maccabi Haifa FC, in de tweede wedstrijd kwam misschien wel de sterkste tegenstander uit de groep naar De Kuip: Slavia Praag. In een heerlijke Europese avondwedstrijd werd bij de opkomst van de spelers een groot spandoek getoond met de tekst: 'Did You Miss Us?'. De laatste Europese groepswedstrijd in een volle Kuip dateerde alweer van twee jaar geleden en de voetbalwereld werd met dit prachtige spandoek opnieuw welkom geheten in De Kuip. Het stadion bleef de hele wedstrijd kolken en Feyenoord wist de Tsjechen met 2-1 te verslaan.

Union Berlin-thuis
Een kleine maand later kwam het Duitse Union Berlin op bezoek. Ook nu pakte Het Legioen weer uit met een geweldig spandoek: 'Ask Yourself, Do I Feel Lucky?'. Het spandoek ging gepaard met vuurwerk en dat leverde wederom geweldige beelden op. De opkomst zorgde voor een geweldige sfeer en door een wervelend begin van Feyenoord stonden de Rotterdammers al na een half uur op 2-0 voorsprong door doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en Bryan Linssen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-1, waardoor Europese overwintering steeds reëler werd.

Union Berlin-uit
Twee weken later stond een geweldige Europese trip op het programma voor Het Legioen. Meer dan zevenduizend Feyenoord-supporters reisden de ploeg achterna richting Berlijn. Veel supporters maakten er de dag voor de wedstrijd al een feestje van in de binnenstad. Vijfduizend supporters hadden een kaartje voor de wedstrijd bemachtigd en steunden de ploeg in het stadion. Het Feyenoord-vak stak bij de opkomst massaal vuurwerk af en dat leverde onderstaande beelden op. Het Legioen was de hele wedstrijd duidelijk te horen en de geweldige trip werd uiteindelijk afgesloten met een 1-2 overwinning waarna Europese overwintering bijna niet meer mis kon gaan. Na afloop vierden de spelers en fans samen een feestje in het stadion in de hoofdstad van Duitsland.

Jaaroverzicht 2021: Legioen laat van zich horen
Jaaroverzicht 2021: Legioen laat van zich horen
Jaaroverzicht 2021: Legioen laat van zich horen

Ajax-thuis
De datum 19 december stond door veel supporters al sinds afgelopen zomer omcirkeld in de agenda. De Klassieker in De Kuip moest een groot feest worden, maar door de coronamaatregelen werd het een wedstrijd in een leeg stadion. Dat weerhield Het Legioen er niet van om Ajax welkom te heten in Rotterdam en de spelersbus van Feyenoord aan te moedigen voor de wedstrijd. De bussen werden met veel vuurwerk en gezang onthaald buiten het stadion.

Jaaroverzicht 2021: Legioen laat van zich horen
De mooiste sfeeractie van Het Legioen dit seizoen was...
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties