Inzetbaarheid Jahanbakhsh 'race tegen de klok'

Inzetbaarheid Jahanbakhsh 'race tegen de klok'

Alireza Jahanbakhsh is een twijfelgeval voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Willem II. De 28-jarige aanvaller werd in de wedstrijd tegen FC Luzern gewisseld vanwege een blessure aan zijn lies. Morgen gaat Arne Slot de situatie beoordelen.

''Een dag na de wedstrijd wordt er door de jongens die gespeeld hebben alleen maar uitgelopen. Het is dus redelijk moeilijk in te schatten hoe het is'', begint Slot op de persconferentie in aanloop naar het uitduel. ''Het zal met name morgen beoordeeld moeten worden of hij goed genoeg hersteld is om zondag aan de aftrap te verschijnen. Ik heb gisteren al aangegeven dat als een speler er in de veertigste minuut eruit gaat, dan is dat niet uit luxe. Dat zal een race tegen de klok worden.''

Slot benadrukt dat hij zijn speler niet gaat overbelasten. ''We nemen nergens in het seizoen risico, tenzij het om de laatste of een na laatste wedstrijd gaat. We hebben een uitstekende medische staf bij Feyenoord die dat goed kan inschatten en mij daarin advies geeft. In combinatie met de speler zullen we beslissen of we hem zondag laten starten.'' Buiten Jahanbakhsh hebben de overige spelers geen klachten overgehouden aan het duel van donderdagavond.

Selectie wordt fitter en sterker
Slot ziet dat zijn spelers progressie maken. ''Wat ik in ieder geval terugzie in de fysieke data is dat wij in staat zijn om veel meer te leveren tijdens een wedstrijd dan dat we in het begin konden. Dat gaat gepaard, niet geheel toevallig, met dat we ook veel zuiverder aan de bal zijn. In balbezit spelen we een stuk beter. Tegelijkertijd hebben we ook gezien dat we in Luzern een tegenstander getroffen hebben die het beste in ons naar boven haalde door hun manier van spelen. Hoe je er exact voor staat is moeilijk om aan de voorkant van het seizoen te zeggen.''

Lees meer over
Willem II Arne Slot Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties