Invaller Dessers redt Feyenoord in derby tegen Sparta

Invaller Dessers redt Feyenoord in derby tegen Sparta

Feyenoord heeft de stadsderby tegen Sparta op de valreep winnend afgesloten. De club speelde een slechte wedstrijd op het kunstgras van de Spangenaren, maar in de absolute slotfase was het invaller Cyriel Dessers die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Na een vrije midweek was de verwachting dat Feyenoord op het Kasteel fris aan de aftrap zou verschijnen. Veel was daar echter nog niet van terug te zien. De elf van Arne Slot leken het vooral lastig te hebben met de belabberde kunstgrasmat van de thuisploeg en kwamen in de gehele eerste helft dan ook nauwelijks tot echt grote kansen. Alireza Jahanbakhsh kon als enige voor twee gevaarlijke doelpogingen zorgen, maar stuitte beide keren op doelman Maduka Okoye.

Invaller Dessers redt Feyenoord in derby tegen Sparta

Vijf minuten na rust volgde dan eindelijk een echt goede aanval van Feyenoord. Dat begon met een geweldige bal van Guus Til op Luis Sinisterra, die op zijn beurt perfect voor kon leggen op Bryan Linssen. De spits moest deze afmaken, maar ook hij vond Okoye op zijn pad. Via invallers Cyriel Dessers en Lutsharel Geertruida kreeg Feyenoord nog wat kansjes, maar de ploeg leek op het vierde puntverlies van het seizoen af te stevenen.

Leek, want in de absolute slotfase was daar dan toch Dessers. Een late hoekschop van Feyenoord werd verlengd en kwam zo bij de volledig vrijstaande spits terecht. Hij aarzelde niet en schoot de bal in een keer in de verre hoek. Zo viel er na een frustrerende middag uiteindelijk toch nog veel te juichen voor de ploeg en de meegereisde supporters: Feyenoord won met 0-1 en staat nog maar één verliespunt achter op koploper Ajax.

Invaller Dessers redt Feyenoord in derby tegen Sparta

Scoreverloop
90+2' | 0-1 | Dessers

Opstellingen
Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Beugelsdijk, Pinto; Masouras, Auassar, Smeets, Mijnans; Emegha, Thy
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

Reserves
Sparta: Van Leer, Coremans; Jans, Van Mullem, Heylen, Meijers, Osman, Goudmijn, Van Crooij, Engels, Tahiri
Feyenoord: Jansen, Troost; Geertruida, Hendriks, Aursnes, Teixeira, Dessers, Nelson, Bannis

Lees meer over
Sparta
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties