''Ik denk dat hij niet de gedroomde spits van Feyenoord is''

''Ik denk dat hij niet de gedroomde spits van Feyenoord is''

De sportredactie van RTV Rijnmond blikt uitgebreid terug op de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Drita. De ploeg van Arne Slot speelde teleurstellend gelijk in de tweede voorronde van de Conference League. Na afloop gaat het vooral over Naoufal Bannis, die van de trainer de voorkeur kreeg boven Róbert Bozeník.

"Ik denk dat hij niet de gedroomde spits van Feyenoord is", vertelt redacteur Casper Sikkema in de podcast. De 19-jarige Bannis heeft nog tijd nodig om zich te ontwikkelen. "Je kunt zo'n jongen daar wel neerzetten en hopen dat hij het supergoed gaat doen, maar ik denk dat dat niet realistisch is. Maar ik denk niet dat het een goed idee is als hij de eerste spits van Feyenoord wordt. Dat lijkt me een traumatische ervaring."

Is de keuze van Bannis te begrijpen? "Ik heb op het trainingskamp in Oostenrijk gemerkt dat Bozenik de spitspositie in het systeem van Slot nog niet op de gewenste manier invult'', vertelt Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. ''Hij lijkt niet helemaal te begrijpen dat hij af en toe het middenveld moet ondersteunen en in moet zakken. Hij heeft het ook gewoon nog niet laten zien."

Vam Eersel is van mening dat Feyenoord de transfermarkt op moet. "Het is heel hard om Bannis nu meteen af te schrijven, want het lag niet alleen aan hem. Als spits heb je ook te maken met aanvoer vanaf de vleugels, dat was donderdag ook gewoon niet goed. Maar een nieuwe spits, je kan niet met alleen Bozenik en Bannis dit seizoen in, zou qua prioriteit echt wel wat hoger op de prioriteitenlijst moeten staan."

Lees meer over
Naoufal Bannis Robert Bozenik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties