Huurlingen: Meerdere debutanten; Azarkan terug van blessure

Feyenoord verhuurde deze winter weer diverse spelers. Om die reden brengt FR12.nl de rubriek Huurlingen terug, met daarin wekelijks een overzicht van de prestaties van deze spelers. Dit weekend aandacht voor diverse spelers die debuteerden voor hun nieuwe club.

NAC Breda - FC Volendam 0-0
Naoufal Bannis: Basis, 90 minuten
Francesco Antonucci: Basis, 70 minuten
Twee spelers die Feyenoord deze winter in de Keuken Kampioen Divisie stalde, stonden dit weekend tegenover elkaar. Naoufal Bannis debuteerde namens NAC Breda tegen het FC Volendam van Francesco Antonucci. Laatstgenoemde speelde een week eerder ook al, maar stond nu voor het eerst in de basis. Erg noemenswaardig was de wedstrijd zelf niet, want er vielen geen doelpunten. Bannis maakte de negentig minuten vol, terwijl Antonucci na zeventig minuten naar de kant werd gehaald.

Excelsior - De Graafschap 0-0
Marouan Azarkan: Basis, 64 minuten
Ook bij het duel tussen Excelsior en De Graafschap werd niet gescoord. Marouan Azarkan, die al sinds het begin van dit seizoen op huurbasis voor de Kralingers speelt, keerde terug van een blessure en deed in totaal 64 minuten mee. In de eerste seizoenshelft stond hij overigens op vijf goals en vier assists in zestien wedstrijden.

Hansa Rostock - Hannover 96 0-1
Mark Diemers: Basis, 77 minuten
Mark Diemers maakte dit weekend ook zijn debuut voor zijn nieuwe club. In de eerste wedstrijd van 2022 voor Hannover 96 begon hij direct in de basis. Zo stond hij ook op het veld toen ploeggenoot Linton Maina de enige treffer van de wedstrijd maakte en daarmee zorgde dat Diemers met een overwinning debuteerde. Na 77 minuten zat zijn eerste duel in de 2. Bundesliga erop.

Werder Bremen - Fortuna Düsseldorf 3-0
Robert Bozenik: Invaller, 11 minuten
Robert Bozenik viel zaterdag namens Fortuna Düsseldorf in bij een 1-0 achterstand tegen Werder Bremen, maar er viel weinig meer te redden. Zijn ploeg stond al met tien man en kreeg in de laatste tien minuten nog eens twee treffers tegen. Sowieso is zijn uitleenbeurt vooralsnog niet erg succesvol. Hij kwam tot elf optredens in de competitie, maar slechts één als basisspeler. Tot dusver maakte hij twee doelpunten.

FC Dordrecht - Jong AZ 2-0
Christian Conteh: Basis, 90 minuten
Christian Conteh mocht bij zijn nieuwe club FC Dordrecht voor het eerst in de basis beginnen. De huurling van Feyenoord debuteerde tegen Helmond Sport als invaller en was direct trefzeker. Conteh scoorde tegen de Alkmaarders niet. Hij had 41 balcontacten en wist één keer op doel te schieten.

Overig
Aliou Baldé zat bij Waasland-Beveren nog niet bij de wedstrijdselectie en wacht dus nog op zijn debuut. Ook Achraf El Bouchataoui (RKC Waalwijk) zal voorlopig nog geen minuten maken. Hij is herstellende van een knieoperatie.