Huurlingen: Baldé maakt indruk in verloren clash met Hall

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week vielen meerdere verhuurde Feyenoorders positief op bij hun club.

Excelsior - FC Groningen 1-0
Marouan Azarkan: Basis, 87 minuten
Marouan Azarkan was zondag niet betrokken bij de enige treffer van Excelsior tegen FC Groningen. Toch speelde hij een geweldige wedstrijd, waarin hij zijn kwaliteiten liet zien en zelf meerdere keren dicht bij een treffer was. Niet voor het eerst dit seizoen was hij een belangrijke schakel in het aanvalsspel van de Kralingers.

FC Twente - FC Emmen 2-0
Mark Diemers: Basis, 73 minuten
Mark Diemers trapte met FC Emmen het eerste Eredivisieweekend van 2023 af tegen FC Twente, maar kon niet veel uitrichten. Het overgrote deel van de wedstrijd speelde zich af op de helft van Emmen en Diemers kwam als aanvallende middenvelder dan ook amper in de buurt van het Enschedese doel.

FC Dordrecht - ADO Den Haag 0-1
Aliou Baldé: Invaller, 45 minuten
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Denzel Hall heeft met ADO Den Haag de eerste overwinning onder trainer Dick Advocaat binnen. Dat gebeurde dit weekend ten koste van het FC Dordrecht van Aliou Baldé. De Senegalees begon op de bank, als straf omdat hij deze week twee keer te laat kwam. Vanaf daar zag hij hoe ploeggenoot en oud-Feyenoorder Jari Schuurman al vroeg rood pakte en ADO even later uit een penalty de score opende. Als invaller maakte Baldé met enkele fraaie acties veel indruk. Hij gaf zelfs al snel een assist, maar de goal werd afgekeurd omdat de bal in de actie van de Feyenoord-huurling al over de achterlijn was geweest. Ondanks een uitstekende invalbeurt stonden Baldé en Dordrecht dus met lege handen. Hall, die zelf ook een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, kon voor het eerst sinds medio oktober een overwinning vieren.

TOP Oss - Telstar 2-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Ook het TOP Oss van doelman Thijs Jansen begon 2023 met een driepunter. Thuis tegen Telstar won de ploeg met 2-1. Jansen werd in de eerste helft van dichtbij gepasseerd, maar was uiteindelijk wel belangrijk met enkele reddingen. De mooiste was toen Glyner Plet dacht hem bij een afvallende bal van ver te kunnen passeren, maar Jansen de bal op spectaculaire wijze toch nog voor de lijn wegtikte. Het droeg bij aan de vijfde overwinning van dit seizoen voor TOP Oss.

Willem II - Roda JC 1-0
Lennard Hartjes: Basis, 90 minuten
Minder succesvol was het weekend van Lennard Hartjes en Roda JC. Op bezoek bij directe concurrent Willem II kwamen de Limburgers tot geen enkel schot op doel. Ook Hartjes slaagde er niet in om veel te creëren voor zijn ploeg. Een vroege openingstreffer van de Tilburgers was daarom genoeg voor een 1-0 eindstand.

Jong Ajax - FC Eindhoven 1-1
Naoufal Bannis: Invaller, 45 minuten
Naoufal Bannis is al een tijdje geen basisspeler meer bij FC Eindhoven, maar speelde als invaller wel de gehele tweede helft mee tegen Jong Ajax. De spits kreeg zelf geen scoringsmogelijkheden, maar creëerde wel een zeer gevaarlijke kans voor ploeggenoot Jasper Dahlhaus. Hij stuitte echter op de keeper, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in 1-1 zou eindigen.

Boavista - Gil Vicente 1-0
Robert Bozeník: Basis, 67 minuten
Robert Bozeník begon het nieuwe jaar bij Boavista met een basisplaats en kon uiteindelijk ook een overwinning op Gil Vicente vieren. Zelf was hij niet trefzeker, al was hij in de tweede helft tot twee keer toe heel dichtbij. Bij een hoekschop sprong de Slowaak het hoogst, maar zijn inzet kwam op de lat terecht. Even later stuitte hij in een één-op-één van dichtbij op de keeper. Het deed gelukkig niets af aan de zege, waarmee Boavista klom naar de tiende plek.

Dynamo Dresden - Legnica 5-0 (oefenwedstrijd)
Christian Conteh: Basis, 63 minuten (1 doelpunt)
Voor Christian Conteh is de tweede seizoenshelft met Dynamo Dresden nog niet begonnen. Toch is zijn bijdrage in de oefenwedstrijd tegen het Poolse Legnica zeker noemenswaardig. De Duitsers was namelijk wéér trefzeker. Hij opende al na tien minuten de score, die uiteindelijk zou oplopen tot 5-0. In totaal staat Conteh in deze winterstop op vier treffers in drie oefenwedstrijden. Dat belooft dus wat voor de tweede seizoenshelft, die komende zondag begint met de thuiswedstrijd tegen SV Meppen.