''Hij kan goed benoemen wat er van de spelers gevraagd wordt''

''Hij kan goed benoemen wat er van de spelers gevraagd wordt''

De Feyenoord Academy maakt sinds de komst van Frank Arnesen grote stappen in de ontwikkeling. Tim van der Linden is er fulltime keeperstrainer en is collega van onder andere Ulrich van Gobbel, Gaston Taument Arnold Scholten, Robin van Persie en Brian Pinas.

Van der Linden: "Ik ben de vaste keeperstrainer van O18 en O16 en train afwisselend ook de keepers van O13, O14 en O15. Dat is gewoon super tof en onwijs gaaf." Hij keepte vanaf zijn twaalfde liefst zeven seizoenen in de jeugd van Feyenoord, maar kwam net tekort voor een vast contract. "Oscar Moens was mijn keeperstrainer bij Feyenoord en met hem had ik een goede band. Hij vroeg of ik het leuk en interessant vond om mee te lopen. Dat begon eerst met één dag in de week en dat werd steeds meer en meer’’, aldus de keeperstrainer tegenover het Algemeen Dagblad.

Ook Van der Linden zijn de veranderingen in de opleiding opgevallen. "Voorheen lag de focus alleen op de keepers en werd je gezien als degene die de keepers van een warming-up voorzag. Nu zijn de keepers nog steeds onze verantwoordelijkheid, maar heb je veel meer een aandeel in de teamcoaching tijdens trainingen en wedstrijden. Bij de Onder 18 is dat met Melvin Boel en bij de Onder 16 met Brian Pinas en Robin van Persie.’’

"Van alle trainers steek ik veel op. Robin neemt natuurlijk veel ervaring mee. Hij kan goed benoemen wat er van de spelers gevraagd wordt en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan", zo vervolgt Van der Linden, die bij de KNVB trainerscursussen volgt. "Het zou mooi zijn als ik nog eens een coördinerende rol krijg.’’ Maar eerst gaat hij vanaf oktober ook nog aan de slag als keeperstrainer van Oranje onder 15. "Daar heb ik als 15-jarige zelf in gekeept en tien jaar later word ik daar trainer van.’’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties