''Het was in ieder geval een besluit, dat was het belangrijkste''

''Het was in ieder geval een besluit, dat was het belangrijkste''

De nieuwjaarsreceptie van Feyenoord maakte duidelijk dat de club graag eigenaar van het stadion zou willen worden. Algemeen directeur Dennis Te Kloese beseft zich echter maar al te goed dat het makkelijker gezegd dan gedaan is.

"Eigenaar worden van het stadion zou zeker een overweging zijn, maar we moeten daar wel heel goed over nadenken. Er liggen nog rekeningen die opgelost moeten worden en dat moet niet ten koste van de club gaan", aldus Te Kloese, die de bouw van een nieuw stadion eigenhandig tegenhield. Was dat zijn belangrijkste beslissing tot nu toe? "Het was in ieder geval een besluit, dat was het belangrijkste."

De Kuip is wel aan flink wat renovatie toe. Daarnaast moet er ook nog 17,5 miljoen euro terugbetaald worden aan investeringsbank Goldman Sachs. Die bank was ingehuurd om te helpen met het realiseren van een nieuw stadion, maar nu dat plan van de baan is moet het geld dus terugbetaald worden. Vandaar het plan om eigenaar van de huidige Kuip te worden.

Te Kloese: "We zijn net begonnen met een nieuwe stadiondirectrice, Lilian de Leeuw. Ze brengt een frisse blik, energie en nieuwe ideeën. Bovendien heeft ze veel ervaring. De volledige focus ligt nu op De Kuip. De komende maanden gaan we op formele wijze plannen uitwerken. Er zijn meer dan genoeg capabele mensen om daar op een goede manier mee om te gaan."

Lees meer over
De Kuip Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties