''De vraag is of hij überhaupt weet waar hij aan begint''

''De vraag is of hij überhaupt weet waar hij aan begint''

Er is in ieder geval een constante bij Feyenoord: de club verrast altijd, zowel in positieve als negatieve zin. Dit seizoen is het opeens vooral in positieve zin: virtueel koploper in de Eredivisie, overwintering in de Conference League, in een zware poule, is realistisch en dan moet de eerste bekerwedstrijd nog gespeeld worden.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam is naast de resultaten ook tevreden over het veldspel van de Rotterdammers. "Je ziet duidelijk patronen en hoe ze willen opbouwen. Ik vind het wel een compliment waard dat het voetballend steeds een stapje beter gaat", aldus Krabby in de Dick Voormekaar Podcast. Schrijver Michel van Egmond erkent dat: "Alles gaat steeds een beetje beter. Ze worden steeds een stapje fitter en hechter. Dat komt natuurlijk ook door al die overwinningen."

Beide volgers van Feyenoord zijn ook kritisch op Feyenoord als het moet, maar de positiviteit over Arne Slot is bij beide mannen inmiddels zo groot dat de naam van hun podcast wellicht veranderd zou kunnen worden in De ArneSlotcast.

Het verboden woord
Van Egmond viel op dat het k-woord al in verband werd gebracht met Feyenoord. Zouden de Rotterdammers kampioen kunnen worden? "Ik moet er vooral om lachen dat Arne Slot alle logica en voorspellingen logenstraft. Ik liep hier net naar toe en ik dacht bij mezelf ook: waarom niet? Het klinkt minder belachelijk dan vijftien wedstrijden geleden."

Presentator Wilfried de Jong, die ook aan het woord komt in de podcast, voorspelde voor het seizoen in een app aan Van Egmond al een kampioenschap voor Feyenoord. Van Egmond: "Daar schrijft hij 'dat het een mooi seizoen wordt, met een kampioenschap tot slot. (Dit appje bewaren)'. Om mij daar later natuurlijk mee om de oren te kunnen slaan."

Dennis te Kloese
"Ik heb hem nu voor het eerst zien spreken, een keurige man", aldus Van Egmond, die gelijk ook al zijn bedenkingen heeft, want in het archief van Feyenoord zag hij een repeterend verhaal. "Je komt toch wel heel veel citaten tegen van bestuurders die 'je kan bij Feyenoord alleen maar functioneren als je de club kent, als je kunt ruiken waar de onraad is, als je weet hoe de lijntjes lopen en als je weet wie met wie een verleden heeft en hoe dat elkaar beïnvloedt en zo'."

Al kan de andere kant natuurlijk ook kloppen: "Of is de theorie waar dat er nu eens iemand moet komen die het allemaal zakelijk bekijkt, alles achter zich laat, er schijt aan heeft en als een bulldozer alles opschudt?", zo vervolgt Van Egmond. Dan zal hij dus wel meer nieuwe gezichten om zich heen moeten mogen verwelkomen. "Hij heeft niet het netwerk in de stad en in de bestuurskamer om te weten hoe het precies in elkaar steekt. Hij heeft geen vertrouwensman daar, niemand die hem een beetje informeert en de vraag is of hij het daarmee overleeft. De vraag is of hij überhaupt weet waar hij aan begint, in welk wespennest hij zichzelf steekt."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties