'Gemeenteraad stemt voorlopig voor Feyenoord City'

'Gemeenteraad stemt voorlopig voor Feyenoord City'

Vandaag was een belangrijke dag voor het mogelijke nieuwe stadion van Feyenoord. De gemeenteraad heeft donderdagavond akkoord gegeven op deelname aan het project Feyenoord City, maar doet dat wel onder enkele voorwaarden en stelt een deadline.

Dit meldt RTV Rijnmond. Het voorstel van Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks werd door de raad met 34 stemmen voor en 7 tegen aangenomen. De eisen zijn wel dat de bouwkosten en financiering rond moeten zijn.

Ook moet de business case op orde zijn. Volgens de gemeenteraad moet Feyenoord nu actie ondernemen en voor 31 december alles rond hebben. Als de Rotterdamse club daar niet in slaagt, dan dreigt gemeente Rotterdam niet deel te nemen aan het project.

Kritiek was er ook volop naar Feyenoord. De communicatie naar de supporters moet een stuk beter en ook moet Feyenoord de mogelijkheden gaan onderzoeken om een supportershome te creëren in Feyenoord City. Een motie hierover van DENK is met een meerderheid aangenomen.

“In het creëren van draagvlak heeft Feyenoord gefaald'', reageert Leefbaar Rotterdam. ''Dat is het niveau van een amateurclub, niet van een professionele organisatie.'' Feyenoord moet de komende maanden aan de slag: ''Wij geven de assist, Feyenoord moet het nu omzetten in een doelpunt'', reageert Groen Links.

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties