Geen zorgen om Til: ''Gaat altijd in golfbewegingen''

Geen zorgen om Til: ''Gaat altijd in golfbewegingen''

Guus Til maakte in zijn eerste maanden en wedstrijden veel indruk bij Feyenoord. De middenvelder scoorde aan de lopende band en had een groot aandeel in de kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League. De laatste tijd vindt Til het doel steeds minder, al maakt Arne Slot zich daar geen zorgen over.

De oefenmeester lijkt er niet aan te denken om Til op de bank te zetten. ''Dat is ten eerste omdat hij goals maakt, rendement heeft en in scoringspositie komt'', zegt Slot op de persconferentie. ''Wat hij daarnaast ook brengt, is een ongekend loopvermogen als de tegenstander de bal heeft. Hij kan bijna in zijn eentje twee tegenstanders afstoppen. Hij pakt daarmee vaak ballen af, waardoor wij in counters terechtkomen. In de wedstrijd tegen FC Twente pakte hij bijvoorbeeld de bal af van Wout Brama en wist hij Bryan Linssen een enorme kans te geven.''

Dat Til nu wat minder scoort dan in zijn eerste maanden, baart Slot geen zorgen. ''Guus is een speler die scorend vermogen heeft. Dat gaat altijd in golfbewegingen: de ene keer schiet je er meer in dan de andere keer. Maar daarnaast heeft hij ongelooflijk veel waarde als we de bal niet hebben.'' Til maakte dit seizoen 14 doelpunten in 25 officiële wedstrijden.

Lees meer over
Arne Slot Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties