Fraser gebruikt 'opmerkingen van Feyenoord' als motivatie

Fraser gebruikt 'opmerkingen van Feyenoord' als motivatie

Henk Fraser blikt vooruit op het duel van Sparta Rotterdam - Feyenoord. De trainer merkt dat de stadsderby in de loop van de week steeds meer begint te leven.

"Ja ik vind wel dat het leeft. Niet overdreven, maar het is natuurlijk een mooie uitdaging'', vertelt Fraser in gesprek met RTV Rijnmond. De supporters maken de wedstrijd groot. "Deze is heel beladen voor onze supporters. Ik vind wel dat ze dat moeten weten. Zeker omdat we ook wat opmerkingen vanuit dat kamp hebben gehoord, Dat geeft wel wat extra prikkels. Het zijn opmerkingen die ik begrijp, want zij zijn in vorm en wij hebben het zwaarder."

''Ik hoop dat zij er vanuit gaan dat het heel makkelijk wordt, dan is het aan ons om het tegendeel te bewijzen'', vervolgt Fraser. Feyenoord is de nummer vier in de Eredivisie en Sparta momenteel nummer zeventien. De laatste maanden worden er amper punten gepakt. ''Maar er zijn altijd mogelijkheden. We kunnen een goede organisatie neerzetten en de bereidheid is er. Alleen het balbezit is op dit moment niet goed genoeg. Daar brengen we te weinig, dus die kritiek is terecht."

Het gebrek aan doelpunten bij Sparta is geen reden voor paniek. "Kansen maken is het moeilijkste van het spelletje, ik zou me vooral zorgen maken als we geen bereidheid tonen." Fraser weet dat Feyenoord aanvallend dit seizoen op dreef is en weinig mogelijkheden weggeeft, maar wil niet te diep ingaan op de tegenstander van zondag. "Ik houd me met Sparta bezig. Ik ken wel een aantal spelers en hun kwaliteiten. Wat dat betreft is er al een hoop bekend."

"Nooit opgeven en altijd doorgaan"
Arne Slot beseft dat het tegen Sparta geconcentreerd moet blijven spelen. "Het karakter van de trainer zie je echt terug in de ploeg Ze hebben een aantal keer niet gekregen waar ze recht op hadden, ze hadden meer punten moeten hebben. Een jaar geleden stond ik daar met AZ 0-4 voor, maar ze geven nooit op en gaan altijd door. Dat zegt iets over de ploeg en het karakter van Henk, nooit opgeven en altijd doorgaan. Dat is wat we kunnen verwachten en daar zal ik mijn spelers op voorbereiden. Niet op het derbygevoel."

Lees meer over
Sparta
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties