FIFA weigert verzoek KNVB voor latere sluiting transfermarkt

FIFA weigert verzoek KNVB voor latere sluiting transfermarkt

De FIFA is niet akkoord gegaan met het verlengen van de Nederlandse transferwindow. Dat verzoek werd bij de bond neergelegd door de KNVB, nadat deze ontdekte dat de markt in de grote Europese competities een dag langer open is.

"Zoals eerder al gecommuniceerd was de kans niet groot dat het verzoek zou worden gehonoreerd, omdat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden wanneer de transferwindow loopt", citeerde Voetbal International de reactie van de KNVB. "Andere bonden hebben een soortgelijk verzoek als de KNVB gedaan en zij hebben ook allemaal een afwijzing gekregen."

De KNVB kwam er onlangs pas achter dat de transfermarkt in Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk tot en met 1 september open is, een dag langer dan in Nederland. In de praktijk kan dit betekenen dat Nederlandse clubs op die dag nog spelers kwijtraken, zonder dat zij een vervanger kunnen aantrekken.

Gelimiteerde transfersom
Trainer Arne Slot gaf tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag al aan zich weinig zorgen te maken. "Ik zou er alleen zenuwachtig van worden als ik zou weten dat spelers van ons een gelimiteerde transfersom hebben", leek hij erop te doelen dat dat niet het geval is.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties