Johnsen en Dessers bepalend bij debuut Nelson (video)

Feyenoord heeft het besloten oefenduel met De Graafschap woensdagmiddag met 3-0 gewonnen. Bij het officieuze debuut van huurling Reiss Nelson waren de hoofdrollen voor Cyriel Dessers en invaller Mikael Tørset Johnsen.

Nelson begon in de basis op een kletsnat Varkenoord, waar De Graafschap tijdens de interlandbreak op bezoek kwam. Trainer Marino Pusic had bij dit duel de leiding en posteerde de Engelsman op de linkerflank. In zijn eerste 45 minuten in dienst van Feyenoord waren de kansen schaars, al werd een doelpunt van Cyriel Dessers nog wel afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kwam Mikael Tørset Johnsen binnen de lijnen als vervanger van Nelson en hij kreeg met hulp van Dessers voor elkaar wat het team voor de pauze niet was gelukt. De Noor zette Feyenoord op voorsprong. In de 53ste minuut tikte hij een lage voorzet van Dessers binnen en twee minuten later knalde hij van afstand de 2-0 op het scorebord.

In de zeventigste minuut kreeg ook Dessers nog de goal waar hij tijdens deze vriendschappelijke wedstrijd zo naar op zoek was geweest. Dankzij een goede onderschepping van Noah Naujoks werd de spits vrij voor het doel gezet en hij rondde dit na een kapbeweging koelbloedig af: 3-0.

Voor de Feyenoorders was het oefenduel met De Graafschap de afsluiting van het blok tussen de eerste en tweede interlandbreak. Komende maandag komt de selectie weer bij elkaar op 1908 voor een openbare training in aanloop naar Feyenoord – RKC Waalwijk (zaterdag 16 oktober).

Feyenoord – De Graafschap 3-0
53’ Johnsen 1-0
55’ Johnsen 2-0
70’ Dessers 3-0