Feyenoord wint kinderlijk eenvoudig van Fortuna Sittard

Feyenoord heeft vanmiddag kinderlijk eenvoudig gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Arne Slot zette de Limburgers met 5-0 opzij. De grote man was Bryan Linssen, die met twee goals en een assist verantwoordelijk was voor drie doelpunten.

Na acht minuten opende Guus Til al de score. De middenvelder kwam, na een mooie pass van Orkun Kökcü, één op één op Van Osch. Til passeerde de keeper met een subtiel lobje. Dat was een fijne start, de vroege voorsprong zorgde er namelijk voor dat Fortuna Sittard niet de hele wedstrijd voor de eigen zestien kon hangen. Daarna volgde een periode waarin Feyenoord langdurig balbezit had en tot een aantal kansen kwam.

Twintig minuten later was het Bryan Linssen die na een corner van Orkun Kökcü knap de 2-0 binnenkopte. Kökcü ging na zijn assist wel meteen zitten en moest geblesseerd het veld verlaten voor Alireza Jahanbakhsh. De Turkse middenvelder kreeg een paar minuten eerder een tik van Mats Seuntjes. In de laatste minuten voor de rust werd Fortuna hier en daar iets gevaarlijker, maar tot grote kansen is het in de eerste helft niet gekomen. Feyenoord zocht de kleedkamer dan ook op met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na de rust ging de ploeg van Arne Slot verder waar het voor rust mee was begonnen: kansen creëren en niets tot nauwelijks iets weggeven. Feyenoord creëerde in de eerste tien minuten voor de rust meerdere kansen. De derde goal viel uiteindelijk door Linssen die wederom een corner binnenkopte: 3-0. Ongeveer tien minuten later kreeg de spits een uitgelezen kans om zijn hattrick binnen te koppen. Linssen raakte de bal echter verkeerd en de bal kwam precies voor de voeten van Luis Sinisterra die daarna simpel de 4-0 kon binnentikken.

Die hattrick kwam er uiteindelijk ook niet voor Linssen: een paar minuten later werd hij gewisseld voor Cyriel Dessers, die twintig minuten kreeg om zich te profileren. Ook Reiss Nelson mocht zich vandaag een langere tijd laten zien, hij kwam in het veld voor Til. Daarna kreeg Feyenoord hier en daar nog wat kansjes door schoten van Jahanbakhsh en Toornstra, maar een goal zou uiteindelijk niet meer vallen. Mark Diemers maakte in de slotfase van de wedstrijd zijn rentree na lang blessureleed. Ook Naoufal Bannis kreeg nog tien minuten speeltijd van Slot. Jahanabakhsh maakte in de laatste minuten de 5-0.

'8 | 1-0 | Guus Til
'26 | 2-0 | Bryan Linssen
'52 | 3-0 | Bryan Linssen
'63 | 4-0 | Luis Sinisterra
'90 | 5-0 | Alireza Jahanbakhsh

Feyenoord: Marciano; Pedersen, Geertruida, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra.
Fortuna Sittard: Van Osch; Lonwijk, Tirpan, Pinto, Cox; Rienstra; Duarte, Ferati, Tekie, Seuntjes; Flemming.

Wissels
Feyenoord: Jansen, Troost, Hendriks, Benita, Diemers, Jahanbakhsh, Nelson, Dessers, Bannis.
Fortuna Sittard: Hansson, Celtik, Samaris, Baghdadi, Johansson, Musaba, Van Kouwen, Lake, Hendriks, Sambou, Hogervorst, Noslin.