Feyenoord Vrouwen weer koploper na winst in Heerenveen

Feyenoord Vrouwen weer koploper na winst in Heerenveen

De Feyenoord Vrouwen hebben de uitwedstrijd tegen de vrouwen van Heerenveen winnend afgesloten. De Rotterdammers wonnen het duel tegen de Friezen met 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd door Samantha van Diemen gemaakt in de tweede helft. Vlak voor tijd werd er nog een doelpunt afgekeurd van Feyenoord vanwege buitenspel.

Door de overwinning heeft de ploeg van Danny Mulder nu achttien punten betaald uit negen wedstrijden en daarmee is het koploper in de Pure Energie Eredivisie. Nummer twee Ajax volgt met zestien punten uit acht wedstrijden. De Amsterdammers spelen zondag een uitwedstrijd tegen nummer drie uit de competitie: FC Twente Vrouwen.

Scoreverloop
0-1 | 51 | Van Diemen

Opstelling Feyenoord Vrouwen
Weimar; Brandau, Van Diemen, Obispo, Bennink, Rijsdijk, Van den Goorbergh, Hendriks, Boshuizen, Conijnenberg, Van de Lavoir.

Wissels Feyenoord Vrouwen
De Ridder, De Vette, Groenenwegen, Schneijderberg, Kagenaar, Cobussen, De Groot, Helderman.

Feyenoord Vrouwen weer koploper na winst in Heerenveen
  Club Gespeeld Punten +-
1 Feyenoord Vrouwen 9 18 6
2 Ajax Vrouwen 8 16 14
3 FC Twente Vrouwen 8 14 19
4 PSV Vrouwen 8 13 2
5 PEC Zwolle Vrouwen 9 13 2

Feyenoord-verdediger Celainy Obispo is niet alleen trots op hoe haar team de wedstrijd over de streep getrokken heeft, maar ook op hoeveel Feyenoord-fans de lange busreis naar Heerenveen gemaakt hadden om de ploeg te ondersteunen. 'Ze staan altijd achter ons, door dik en dun.' Ze was dan ook blij dat ze de meegereisde supporters kon trakteren op een zwaarbevochten overwinning.

Hoofdtrainer Danny Mulder was blij dat zijn ploeg de eerste was die dit seizoen sc Heerenveen in eigen huis wist te verslaan (0-1). Ook vandaag zag hij weer een 'collectief, dat voor elkaar wilde strijden'. Maar met name in balbezit vind hij dat er nog genoeg stappen te zetten zijn.

Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties