Feyenoord V1 verliest op bezoek bij koploper PEC Zwolle V1

Feyenoord V1 verliest op bezoek bij koploper PEC Zwolle V1

Feyenoord Vrouwen 1 heeft vrijdagavond verloren van PEC Zwolle V1. De Rotterdammers staan nu op de vijfde plek met acht punten. PEC Zwolle V1 staat eerste met dertien punten, maar heeft wel één wedstrijd meer gespeeld dan Feyenoord. De Rotterdammers nemen het volgende week zondag om 12:15 thuis op tegen de Vrouwen van PSV.

Eerste kans, eerste goal
De eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd kwam in de vijftiende minuut en was direct raak. Na een snelle uitbraak van PEC Zwolle scoorde Moïsa van Koot en bracht daarmee de thuisploeg op voorsprong.

Feyenoord Vrouwen 1 legde, net als vorige week, veel passie en strijd op de mat en dat betaalde zich uit. In de 28e minuut torende Celainy Obispo bij een corner hoog uit boven de verdediging van PEC zorgde met een kopbal voor de gelijkmaker en ruststand.

Sterk begin
Feyenoord Vrouwen 1 kwam scherp uit de kleedkamer en begon sterk aan de tweede helft. In de beginfase werd de ploeg een aantal keer gevaarlijk, onder andere met een schot op de paal van Samantha van Diemen. De bevrijdende 1-2 viel echter niet en daar profiteerde PEC Zwolle van. Tegen de verhouding in scoorde de thuisploeg in de 65e minuut de 2-1.

Na deze goal was Feyenoord Vrouwen 1 het overwicht kwijt en werd het spel slordiger. De ploeg van Danny Mulder bleef strijden voor elke meter, maar het mocht niet baten. De 2-1 eindstand betekende het eerste verlies in de competitie dit seizoen.

Scoreverloop
14' | 1-0 Van Koot
27' | 1-1 Obispo
65' | 2-1 Walk

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen
Pondes, Van Koot, Auée, Van der Vegt, Pruim, Noordman, Tiemens, Van Olst, Diekman, Banarsie, Walk

Opstelling Feyenoord Vrouwen
Weimar, Van Diemen, Obispo, Bennink, Rijsdijk, Van den Goorbergh, Kagenaar, Cobussen, Boshuizen, Conijnenberg, Van de Lavoir

Klik hier om de stand te bekijken. Het speelschema van de Feyenoord Vrouwen is hier te bekijken.

Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties