Feyenoord treft Manschot en Kooij in laatste Eredivisieweek van 2022

Feyenoord treft Manschot en Kooij in laatste Eredivisieweek van 2022

De stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior van komende zondag staat onder leiding van Joey Kooij. Dat maakte de KNVB maandagavond bekend. Eerder liet de bond al weten dat Jeroen Manschot de scheidsrechter zal zijn bij het inhaalduel tegen SC Cambuur van komende donderdag.

De thuiswedstrijd tegen Cambuur is donderdag om 20:00 uur de eerste van de twee laatste duels voor de lange winterstop. Het is de tweede keer dit seizoen dat Feyenoord Manschot tegenkomt. Eerder floot hij ook de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-4), die hij helemaal zonder kaarten afdeed. In de 11 wedstrijden die Manschot dit seizoen floot, gaf hij in totaal 34 gele kaarten, geen enkele rode kaart en legde hij de bal 6 keer op de stip.

Scheidsrechter Kooij floot dit seizoen nog geen enkel duel van Feyenoord en leidde vorig seizoen slechts 1 duel van de Rotterdammers: de 5-3 zege op NEC (4 gele kaarten, 1 penalty). Hij had dit seizoen in totaal 12 wedstrijden onder zijn hoede, waarin hij 52 gele kaarten trok. 3 keer gaf hij rood en 3 keer kende hij een penalty toe.

Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan, moet Feyenoord aan de komende twee thuiswedstrijden 6 punten overhouden. Met SC Cambuur treft de ploeg van Arne Slot donderdag de nummer zeventien van de Eredivisie, met slechts 8 punten uit 12 duels. Excelsior staat met 13 uit 13 op plek twaalf.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties