Feyenoord treft Finse arbitrage in Praag; Nijhuis fluit inhaalduel

Feyenoord treft Finse arbitrage in Praag; Nijhuis fluit inhaalduel

De voorlaatste groepswedstrijd van Feyenoord tegen Slavia Praag staat onder leiding van een Fins arbitrageteam. Mattias Gestranius is de scheidsrechter en neemt grensrechters Jan-Peter Aravirta en Mikko Alakare en vierde official Joni Hyytiä mee naar Praag. Een VAR is er niet in de groepsfase van de Conference League.

Feyenoord kwam Gestranius al een keer eerder tegen. Dat was vorig seizoen in het Europa League-duel uit bij Dinamo Zagreb (0-0). Toen kende hij de Rotterdammers al vroeg een (gemiste) strafschop toe en stuurde hij later Marcos Senesi met rood (twee keer geel) van het veld. In totaal trok hij die wedstrijd zes gele kaarten.

Dit seizoen floot Gestranius twee eerdere Europese duels. In de Europa League had hij de leiding over KRC Genk tegen Dinamo Zagreb (0-3), waarin hij twee gele en één rode kaart trok en de bal twee keer op de stip legde. In de voorronde van de Conference League deelde hij vijf gele kaarten uit in de wedstrijd tussen Universitatea Craiova en KF Laçi (0-0).

Feyenoord - Heracles Almelo
Ook de scheidsrechter van het inhaalduel van Feyenoord tegen Heracles Almelo is inmiddels bekend. Dat duel, op 1 december, staat onder leiding van Bas Nijhuis. Het is na SC Cambuur - Feyenoord (2-3) pas de tweede keer dat hij een duel van Feyenoord fluit. Nijhuis wordt ondersteund door grensrechters Bas van Dongen en Don Frijn en vierde official Alex Bos. Marc Nagtegaal is de VAR.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties