Feyenoord stelt teleur tegen Vitesse in De Kuip

Feyenoord is teleurstellend uit de winterstop gekomen. De Rotterdammers verloren met 0-1 van Vitesse in De Kuip. De Arnhemmers kwamen op voorsprong door een doelpunt van Loïs Openda. Justin Bijlow zag er bij de tegentreffer niet goed uit. Vanwege zijn persoonlijke fout kon de aanvaller van Vitesse makkelijk het winnende doelpunt binnen schieten.

De eerste 45 minuten competitievoetbal van 2022 in De Kuip mondden uit in een tactisch steekspel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar nauwelijks iets toe, waardoor hele grote kansen uitbleven. Feyenoord – vastberaden om Vitesse na drie onderlinge duels zonder winst weer eens te verslaan – had vooral moeite om door de hechte Arnhemse defensie heen te komen.

Net toen Slot na dik een uur spelen Cyriel Dessers had ingebracht om het duel open te breken, sloegen juist de bezoekers toe. Feyenoord verdedigde geconcentreerd en gaf de hele wedstrijd amper iets weg, maar een keer zat Justin Bijlow mis en daarvan profiteerden de bezoekers optimaal via Lois Openda. De spits tekende twintig minuten voor tijd voor de 0-1.

De schade leek snel gerepareerd toen Guus Til enkele minuten later voor de gelijkmaker zorgde, maar de VAR gooide roet in het eten. De goal werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van Dessers bij het schot van Alireza Jahanbakhsh. Diezelfde Til kwam vervolgens in de slotfase nog het dichtst bij een geldige gelijkmaker, maar hij kopte in kansrijke positie voorlangs.

68' | 0-1 | Openda

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Geertruida, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Nelson.
Vitesse: Houwen; Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek; Tronstad, Domgjoni; Buitink, Grbic, Openda.

Wissels
Feyenoord: Marciano, Jansen, Senesi, Hendriks, Hall, Toornstra, Hartjes, Milambo, Dessers.
Vitesse: Schubert, Verstappen, Oroz, Hajek, Yapi, Vroegh, Cornelisse, Huisman, Manhoef, Duenas, De Regt.