Feyenoord sluit 2021 af met overtuigende zege in Heerenveen

Feyenoord sluit 2021 af met overtuigende zege in Heerenveen

Feyenoord heeft het kalenderjaar 2021 met een ruime overwinning afgesloten. In Friesland werd sc Heerenveen met liefst 0-3 verslagen. De jarige Guus Til opende de score, waarna Marcos Senesi en Bryan Linssen de andere twee treffers voor hun rekening namen.

Gaat Feyenoord als titelkandidaat de winterstop in? Dat was de voornaamste vraag voorafgaand aan het bezoek aan Friesland. De laatste vier uitwedstrijden werden niet gewonnen en ook daarom was een zege zeer welkom. Het begon in ieder geval goed. In tegenstelling tot afgelopen zondag werd er vanaf het begin een redelijk aantal kansen gecreëerd. Dat gold voor beide ploegen, maar toch vooral voor Feyenoord.

De wedstrijd was een halfuur bezig toen Bryan Linssen, Tyrell Malacia, Alireza Jahanbakhsh, Guus Til en Reiss Nelson allemaal al minstens één keer het Friese doel onder vuur hadden genomen. Daar stond slechts één serieuze mogelijkheid voor Heerenveen tegenover; een schot van Tibor Halilovic waarop Justin Bijlow zich met een uitstekende reflex liet gelden.

De volgende kans van Feyenoord, enkele minuten later, zou de 0-1 opleveren. Het was een geweldige aanval, waarin dusdanig goed gecombineerd werd dat er uiteindelijk genoeg ruimte ontstond voor Guus Til om toe te slaan. Op zijn verjaardag schoot hij zijn tiende van het seizoen binnen.

Ook de tweede treffer zou voor rust nog vallen. Uitgerekend Marcos Senesi, die deze week in de media stevig aangepakt werd, nam deze voor zijn rekening. Hij kopte een hoekschop van Orkun Kökcü uitstekend binnen. Zo ging Feyenoord met een comfortabele 0-2 ruststand de kleedkamer in.

Het speelbeeld na rust was onveranderd. Wel leek Henk Veerman uit een vrije trap de 1-2 binnen te koppen, maar na ingrijpen van de VAR werd die treffer weer van het scorebord geschrapt. Waar het feest aan de ene kant niet doorging, gebeurde dat aan de andere kant wel. Na een korte corner legde Malacia de bal op het hoofd van de volledig vrijstaande Linssen. Hij scoorde maar weer eens uit een kopbal en is met elf treffers weer even topscorer van de Eredivisie.

Maar nog belangrijker: met de 0-3 van Linssen kon het bijna niet meer misgaan voor Feyenoord. Ook de vierde was dichtbij, maar viel tot twee keer toe nét niet. Eerst was het Jahanbakhsh die een voor hem bevrijdende treffer afgekeurd zag worden wegens buitenspel, waarna even later een enorme kans van Linssen op de paal belandde. Het bleef dus bij 0-3, wat voor Feyenoord uiteraard voldoende is om het jaar met een heerlijk gevoel af te sluiten.

Feyenoord sluit 2021 af met overtuigende zege in Heerenveen

Scoreverloop
32' | 0-1 | Til
44' | 0-2 | Senesi
58' | 0-3 | Linssen

Opstellingen
sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek; Bakker, Kaib; Madsen, Halilovic, J. Veerman; Musaba, H. Veerman, De Jong
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Nelson

Reserves
sc Heerenveen: Bekkema, Kroesen; Van Ottele, Dresevic, Nunumete, Kongolo, Akujobi, Nygren, Van der Heide, Al Hajj, Stevanovic
Feyenoord: Marciano, Jansen; Benita, Hendriks, Diemers, Teixeira, Toornstra, Dessers, Bannis

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties