Feyenoord presteert boven verwachting: ''Juist nu doorpakken''

Feyenoord presteert boven verwachting: ''Juist nu doorpakken''

Feyenoord moet proberen om zich in de winterstop te versterken, zo stelt Rob Baan. Hij is onder de indruk van de huidige prestaties van de Rotterdammers, maar ziet ook een aantal zwakke punten in de selectie van trainer Arne Slot. De voormalig technisch directeur van Feyenoord is van mening dat de stadionclub juist nu moet doorpakken.

''Als ik naar de bank kijk dan is dat gewoon veel en veel te mager'', vertelt Baan in gesprek met RTV Rijnmond. ''Ik hoop dat Feyenoord het lef en de financiën heeft om de selectie in de winterpauze toch nog op twee of drie plaatsen te versterken. Dan kunnen ze mee blijven doen. Gezien het feit dat ze waarschijnlijk overwinteren in Europa: dan moet je een goede selectie hebben, want dan kun je nog ver komen.''

''Het nadeel van het huidige succes is dat de leiding denkt dat het goed gaat: 'laten we centen maar ergens anders aan besteden'. Juist nu zouden ze moeten doorpakken en Slot nog meer tools moeten geven. Ik denk dat er zeker aanvallend nog iets bij kan. Misschien een fysiek sterke spits, want die hebben ze niet. Ook in de verdediging kan er nog wel wat bij. Op de een of andere manier is Hendriks niet de vervanger die hij zou moeten zijn. Hij wordt maar heel af en toe gebracht. Geertruida komt nog eerder op die positie."

De financiële situatie is bekend: Feyenoord heeft een eigen vermogen van slechts 1.5 miljoen euro. De kans is ook groot dat de Rotterdammers bij een goed bod op een van de spelers de miljoenen niet kan weigeren. ''Als het erop aankomt speelt geld altijd de beslissende rol. Het is wel het verkeerde uitgangspunt, want als Feyenoord ooit weer de club wil zijn die het pretendeert te zijn, dan moet je de goede spelers houden. Als je ze dan verkoopt moet je 'op de absolute top' verkopen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties