Feyenoord ook in De Kuip veel te sterk voor FC Luzern

Feyenoord ook in De Kuip veel te sterk voor FC Luzern

Feyenoord heeft ook in eigen huis overtuigend afgerekend met FC Luzern. Na de 0-3 overwinning in Zwitserland waren de Rotterdammers ook thuis met 3-0 te sterk. Een geweldig spelende Alireza Jahanbakhsh was goed voor de eerste twee treffers, waarna hij helaas geblesseerd het veld af moest. Luis Sinisterra tekende na rust voor het laatste doelpunt.

Met de 0-3 zege in Zwitserland leek de buit al zo goed als binnen, maar ook de return werd uiterst serieus genomen. Arne Slot stelde gewoon zijn beste elf op en de Rotterdammers klapten er opnieuw bovenop. Dat resulteerde al na negen minuten in de eerste treffer. Jahanbakhsh kon na een perfecte bal op maat van Sinisterra in zijn eentje op het doel afstormen. De Iraniër rondde het keurig af en tekende voor zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord.

Feyenoord ook in De Kuip veel te sterk voor FC Luzern

Ook zijn tweede zou volgen. Nadat Bryan Linssen, Tyrell Malacia, Guus Til en Jens Toornstra allemaal al een keer dichtbij waren, was het uiteindelijk de rechtsbuiten die de 2-0 op het scorebord zette. Jahanbakhsh ontving de bal op zo'n twintig meter van het doel, nam 'm vol op z'n wreef en liet de keeper kansloos. Het zou helaas een van zijn laatste balcontacten zijn; enkele minuten later voelde hij aan zijn lies en werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald.

Kort na rust was het, net als in Luzern, Sinisterra die voor de 3-0 tekende. De Colombiaan kapte naar binnen en schoot de bal handig de verre hoek in. Het zou het laatste doelpunt blijken in een tweede helft waarin Slot nog twee spelers liet debuteren. Lennard Hartjes (18) en Antoni Milambo (16) kwamen in de ploeg, waardoor laatstgenoemde Georginio Wijnaldum afloste als jongste Feyenoord-debutant ooit.

Feyenoord ook in De Kuip veel te sterk voor FC Luzern

Scoreverloop
9' | 1-0 | Jahanbakhsh
34' | 2-0 | Jahanbakhsh
48' | 3-0 | Sinisterra

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Til; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra
FC Luzern: Vasic; Grether, Domgjoni, Burch, Frydek; Emini, Wehrmann, Schultz, Ugrinic; Ndiaye, Tasar

Wissels
Feyenoord: Marciano, Remie; Haps, Fer, Antonucci, Bozeník, Teixeira, Bannis, Hendriks, Burger, Hartjes, Milambo
FC Luzern: Loretz, Jacot; Gentner, Sorgic, Alounga, Badstuber, Farkas, Sidler, Rupp

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties