Feyenoord O18 speelt gelijk in mini-Klassieker op Varkenoord

Feyenoord O18 speelt gelijk in mini-Klassieker op Varkenoord

Feyenoord Onder 18 heeft de mini-Klassieker op Varkenoord gelijkgespeeld. De ploeg van Melvin Boel kwam na rust nog wel op voorsprong, maar moest niet veel later de gelijkmaker incasseren. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 eindstand. Mannou Berger was in de slotfase nog enorm belangrijk. De doelman pakte een penalty.

Slechts enkele weken geleden leverde het duel tussen Feyenoord Onder 18 en Ajax Onder 18 een waar spektakelstuk op, waarin de thuisploeg op sportpark De Toekomst in de absolute slotfase aan het langste eind trok: 4-3. De entertainmentwaarde van de wedstrijd op een kletsnat Varkenoord was wat lager, maar verliep voor de equipe van Boel niet slecht.

Zo opende spits Nesto Groen de score in de twintigste minuut. Zijn vijfde goal van dit competitieseizoen kwam ietwat gelukkig tot stand. Een afgeslagen corner werd opgepikt door Gjivai Zechiël en zijn afzwaaier belandde precies in de voeten van Groen. Die nam aan en schoot beheerst binnen.

Al in de 27ste minuut herstelde Ajax O18 de schade via Eskild Munk Dall. De centrumaanvaller tikte een voorzet binnen, waardoor Feyenoord opnieuw op jacht moest naar de voorsprong. Die kwam er snel na rust, om precies te zijn na 23 seconden in de tweede helft. Jaden Slory rondde een actie buitenom af met een schuiver in de linkerhoek.

Ajax-invaller Yoram Boerhout poetste die treffer weg door na bijna een uur spelen de 2-2 binnen te schieten bij de tweede paal. In de slotseconden van de wedstrijd leek Ajax opnieuw de zege te pakken, nadat de andere invaller Jeppe Jensen een strafschop had versierd en hij zelf achter de bal ging staan. Maar Mannou Berger besliste anders. De Feyenoord-doelman keerde de inzet in de rechterhoek: 2-2.

Scoreverloop
21' | 1-0 | Groen
27' | 1-1 | Dall
46' | 2-1 | Slory
59' | 2-2 | Boerhout

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger; Elmensdorp, Baars, Hokke, Breinburg; Kleijn, Zechiel, Milambo; Slory, Groen, 't Zand.

Opstelling Ajax Onder 18
Kremers; Gooijer, Aertssen, Milovanovic, Van Bohemen; Vos, Chahid, Brandes; Sarfo, Dall, Van Axel Dongen.

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties